Nieuwste recepten

Telor Belado: eieren in pittige tomatensaus.

Telor Belado: eieren in pittige tomatensaus.

Geplaatst op

Er wordt hier graag Indisch gekookt, zo lekker en altijd vol van smaak. Onlangs heb ik gegeten bij Ron Gastrobar Indonesia (no sponsoring) en ik had daarna direct zin om de keuken in te duiken.

Zo ontstonden deze pittige eitjes, heerlijke gesmoorde kip en gesmoorde boontjes. Op het moment van schrijven ruikt mijn huis...

Lees meer

Scones.

Scones.

Geplaatst op

Eindelijk, ik ben weer aan het bloggen!

De afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen, reizen naar het werk, gebroken nachten. En dat naast de gewone gang van zaken. Gelukkig is er mijn Grunnse keuken nog wel volop gekookt en ik wil eindelijk weer eens wat met jullie delen. Zoals deze scones.

Heerlijk met...

Lees meer

Salade met feta, tomaat en komkommer

Salade met feta, tomaat en komkommer

Geplaatst op

Simpeler kan bijna niet en dat maakt het misschien juist zo lekker!

Deze salade is de basis voor een salade die wij bij een BBQ eten of voor de lunch. Denk aan variaties met olijven erdoorheen of lekker wat stukjes gerookte kip.

Voor twee porties heb je nodig

  • een halve komkommer in stukjes
  • 2 Roma-tomaten in...

Lees meer

Gevlinderde kip met gember. limoen en rode peper.

Gevlinderde kip met gember. limoen en rode peper.

Geplaatst op

De zomer nadert en wij denken qua eten aan de BBQ, salades en lange zomeravonden met een goed glas wijn. Heb ik je aandacht? Of je nu heerlijke saté roostert op de BBQ (of grill) of misschien wel deze smakelijke gevlinderde kip roostert, maak er een gezellige avond van!

Dit receptje verscheen ook in de nieuwe editie...

Lees meer

Olijven-paprikatapenade.

Olijven-paprikatapenade.

Geplaatst op

Voor een goed bakje vol van deze smakelijke tapenade heb je nodig:

  • 60 gram groene olijven
  • 60 gram zwarte olijven
  • 2 gegrilde paprika's (eventueel [zelfgemaakt])
  • 3 el olie (of gebruik de olie van de paprika's uit pot, zoals ik deed)

Een sneller recept is er bijna niet!

Doe dit allemaal in een mengbeker...

Lees meer

Lasagna met tonijn, ricotta, courgette en aubergine.

Lasagna met tonijn, ricotta, courgette en aubergine.

Geplaatst op

Voor een schaal van 20 cm doorsnede heb je nodig

  • 400 gram tomaten uit blik
  • 250 gram ricotta
  • 160 gram tonijn in olijfolie uit blik
  • 1/2 courgette in plakken
  • 1/2 aubergine in plakken
  • Lasagna-Bladen
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • Paar blaadjes verse basilicum *...

Lees meer

Pistache-frambozencheesecake.

Pistache-frambozencheesecake.

Geplaatst op

Het is alweer een tijd geleden dat wij in Rome waren! Een prachtige stad om te relaxen, wandelen en natuurlijk om te eten! Rone gaf ons heerlijke koffie, ijsjes, mozzarella (yeah!) en we shopten bij Foodie-walhalla Eataly! Een soort Hanos maar dan met luxe-producten van allerlei soorten olie tot aan pasta en kookboeken....

Lees meer

Quiche met asperges, zalm en veel groenten.

Quiche met asperges, zalm en veel groenten.

Geplaatst op

Deze quiche is heerlijk als avondeten of voor een lichte lunch met een salade erbij.

In dit recept maakte ik de bodem zelf, maar kant-en-klaardeeg kan natuurlijk ook heel goed.

Voor 8 puntjes heb je nodig (springvorm 20 cm):

BODEM

  • 225 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden *...

Lees meer

Pasta-salade met rucola, tomaat en mozzarella.

Pasta-salade met rucola, tomaat en mozzarella.

Geplaatst op

Jaren geleden at ik deze salade of misschien een variant hierop bij een toenmalig studie-genoot!

Volgens mij was het in mijn studententijd dat ik niet veel verder kwam dan de eetbakjes van mijn moeder of pasta met saus uit een pakkie. Een favo-maaltje als ik op koopavond aan het werk moest haha :)!

Inmiddels wat...

Lees meer

Appel-kaneelpannenkoeken.

Appel-kaneelpannenkoeken.

Geplaatst op

Het normale leven is weer begonnen. Ik ben weer aan het werk, na 17 weken (!) thuis. Dit klinkt buitensporig veel, maar de weken zijn echt voorbij gevlogen. Van een wereld van luiers, knuffelen en voeden over naar de orde van de dag: anesthesiologie. Als ik dit schrijf mag ik nog even thuis genieten (een weekje) maar ik...

Lees meer