Nieuwste recepten

Groentensoep met ballen.

Groentensoep met ballen.

Geplaatst op

​ Wat is nu lekkerder dan een pannetje soep? Nouja, stiekem zoveel natuurlijk. Maar deze soep zit letterlijk vol met ballen :) het is een stevige soep bomvol groenten en lekker kruidig van smaak!

De gehaktballen zijn geen directe pre, dus als je hem vegetarisch wil dan laat je de ballen lekker weg.

En tussen ons,...

Lees meer

Yoghurt-knoflooksaus.

Yoghurt-knoflooksaus.

Geplaatst op

Ideaal voor bij de BBQ of je broodje shoarma!

Een romige saus, waar je nog best een lepeltje meer van mag opscheppen.

Nodig voor 1 bakje vol

  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 uitgeperste knoflookteen
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 theelepels mayonaise
  • zout naar wens.

Meng dit...

Lees meer

Tiramisu met sereh en geroosterde kokos.

Tiramisu met sereh en geroosterde kokos.

Geplaatst op

Een tijdje geleden mocht ik dineren bij Ron Gastrobar Indonesia! Heerlijk gedinerd en genoten van een rijsttafel!

Met een buik vol waagden wij ons toch nog aan een toetje. Mijn lieve vriendin genoot van een spekkoek creme brulee en ik? Ik had een tiramisu met sereh erin en kokos. Hoe deze precies gemaakt was?! Geen idee,...

Lees meer

Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt.

Pitabroodjes gevuld met gekruid gehakt.

Geplaatst op

​ Pita, pita, pitabroodjes! Mijn grote favoriet gevuld met aardbeienjam en kaas! Probeer maar eens. Net een tosti alleen dan een knapperig warm broodje. Ohja, daar ging déze blog niet over. Met gekruid gehakt dus ook erg smakelijk! Ideaal als anti-katervoer, maar gezien burgerlijke miep (lees: ik!) daar niet aan doet...

Lees meer

Appelmoes.

Appelmoes.

Geplaatst op

Het is nooit mijn intentie geweest om een mom-blogger te worden. Ik vind het hartstikke leuk en lees dan ook genoeg blogs over het ouderschap, voeding voor kinderen etc etc. Maar mijn foodblog is al een geëscaleerd iets, dus we houden het bij de 'normale recepten'.

Desalniettemin geniet ik wél van het maken van allemaal...

Lees meer

Hangop met wilde perzik en frambozen.

Hangop met wilde perzik en frambozen.

Geplaatst op

Een zomers toetje na een 'simpele' BBQ. Hangop vind ik zelf altijd een traktatie, lekker stevig van structuur.

Heerlijk met wat fruit maar ook als hartig gerecht een feestje! Zie de labne op de blog!

Voor 6 porties heb je meer dan genoeg aan

*...

Lees meer

Risotto met saffraan en spinazie.

Risotto met saffraan en spinazie.

Geplaatst op

Deze risotto met saffraan en spinazie is een smakelijke traktatie op tafel!

Voor 2 goede porties heb je nodig

  • 100 gram carnoli-rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 500-600 ml groentenbouillon
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel saffraan
  • 200 gram verse spinazie
  • Zwarte peper naar wens *...

Lees meer

Bananenbrood met kaneel en blauwe bessen.

Bananenbrood met kaneel en blauwe bessen.

Geplaatst op

Als je dol bent op cake, maar toch niet supergezond wil doen? Dan is dit jouw traktatie. Deze bananenbrood-achtige cake is heerlijk voor bij de koffie of als 10-uurtje. Je kent het wel. Lekker smeuig en toch stevig. Zoet door de banaan en af en toe een zacht blauw besje erbij.

Snel maken?!

Voor 1 brood heb je nodig:

*...

Lees meer

Telor Belado: eieren in pittige tomatensaus.

Telor Belado: eieren in pittige tomatensaus.

Geplaatst op

Er wordt hier graag Indisch gekookt, zo lekker en altijd vol van smaak. Onlangs heb ik gegeten bij Ron Gastrobar Indonesia (no sponsoring) en ik had daarna direct zin om de keuken in te duiken.

Zo ontstonden deze pittige eitjes, heerlijke gesmoorde kip en gesmoorde boontjes. Op het moment van schrijven ruikt mijn huis...

Lees meer

Scones.

Scones.

Geplaatst op

Eindelijk, ik ben weer aan het bloggen!

De afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen, reizen naar het werk, gebroken nachten. En dat naast de gewone gang van zaken. Gelukkig is er mijn Grunnse keuken nog wel volop gekookt en ik wil eindelijk weer eens wat met jullie delen. Zoals deze scones.

Heerlijk met...

Lees meer