Nieuwste recepten

Bananenbrood met koffie en chocolade.

Bananenbrood met koffie en chocolade.

Geplaatst op

Gezien er niet voldoende variatie kan zijn op een plakje bananenbrood knallen we er gewoon nog een receptje bij.

Dit bananenbrood is doordat ik zelfrijzend bakmeel heb gebruikt ipv havermeel of havermout lekker luchtig. Dus bijna een soort cake...! De chocolade is een welkome verrassing wat dit bananenbrood een genot...

Lees meer

Millionairs Shortbread met Koffie Chocolade Ganache

Millionairs Shortbread met Koffie Chocolade Ganache

Geplaatst op

Iets trakteren op je werk, een feestje of een babyshower? En wil je garantie op hele blije gezichten.. Maak dan deze lekkere dingen. De combinatie van bros shortbread is heerlijk met de zachte structuur van de ganache. De ganache maakte ik extra op smaak met koffie en wat vlokjes zeezout. Zo haal je de rijke smaak van...

Lees meer

Gehaktballetjes in biersaus.

Gehaktballetjes in biersaus.

Geplaatst op

Oh yes! Een maaltijd klaarmaken en bijna zeker weten dat men zijn bord daarna wil aflikken? Maak dan deze heerlijke gehaktballen! Ze zijn smaakvol en door het donkere bier extra lekker!

Lees je mee? Voor 3-4 porties!

Voor de GEHAKTBALLEN

  • 400 gram (mager) rundergehakt
  • 1 grote rode ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes...

Lees meer

‚ÄčKnolselderij-aardappelpuree.

‚ÄčKnolselderij-aardappelpuree.

Geplaatst op

Een welkome variatie op de welbekende aardappelpuree. Zo lekker bij een potje stoofvlees of juist met een rookworst. Er zijn volop mogelijkheden te noemen. Nu dacht ik wat extra groenten aan de puree toevoegen is ook wel eens leuk en lekker. Dus hop, een halve...

Lees meer

Pasta met bolognesesaus van kip en olijven.

Pasta met bolognesesaus van kip en olijven.

Geplaatst op

Bolognesesaus, heerlijk! Ik maak dit meestal klaar met rundvlees, rode wijn, groenten. Ik heb mij alweer een tijd terug voorgenomen minimaal 1x per week te koken uit een van mijn kookboeken. Tot nog toe gaat dat best redelijk. Het werd dit keer dit recept: een heerlijke variatie op een recept van Matt Preston. Ook ene bolognesesaus,...

Lees meer

Maizena-koekjes.

Maizena-koekjes.

Geplaatst op

Eindelijk, maizenakoekjes op de blog! 1 van mijn favoriete koekjes zoals ik die van huis-uit gewend ben. Lekkere luchtige, brosse koekjes! Lees je mee?

Voor 40-50 koekjes:

  • 500 gram maizena
  • 225 gram boter (Bona)
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • kommetje...

Lees meer

Lasagna met gehakt, courgette en spinazie.

Lasagna met gehakt, courgette en spinazie.

Geplaatst op

Bijna weekend en zin in wat uitgebreider koken? Deze lasagna doet het altijd goed op tafel!

Voor vier porties heb je nodig

  • 400 gram mager rundergehakt
  • 1 grote courgette (geraspt)
  • 100 gram verse spinazie
  • 4 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels tomatentapenade
  • 1 grote rode ui
  • 3 teentjes...

Lees meer

Couscoussalade met doperwten, geroosterde paprika en feta.

Couscoussalade met doperwten, geroosterde paprika en feta.

Geplaatst op

Wil jij ook eens je (eet/lunch)tafel versieren met deze kleurrijke salade?

Lees je dan mee? Voor vier porties heb je nodig:

  • 200 gram couscous
  • 1 gegrilde paprika
  • 150 gram diepvrieserwten
  • 50 gram feta in blokjes
  • Handje blanke rozijnen *...

Lees meer

Koffie Caramel Cheesecake.

Koffie Caramel Cheesecake.

Geplaatst op

Koffie! Cheesecake! En karamel... en dat allemaal in 1 taart. Klinkt goed toch? Deze cheesecake is een no-bake versie, dus je hebt hem in een handomdraai klaar en de koelkast doet de rest van het werk. Hoef jij 'm alleen nog maar te delen en op te eten.

WAT HEB JE NODIG (voor 8-10 puntjes)

BODEM

  • 200 gram Bastognekoeken *...

Lees meer

Hummus met rode biet en basilicum.

Hummus met rode biet en basilicum.

Geplaatst op

Lekker zelf je hummus maken? Doen! En het is vooral zo makkelijk. Mijn basisrecept voor hummus vind je hier!

Deze versie met rode biet en basilicum geeft de hummus een beetje extra smaak en tegelijk wordt ie wat zachter van smaak. Ook een smakelijke basis voor een toastje...

Lees meer