Nieuwste recepten

Koffie-chocoladetaart

Koffie-chocoladetaart

Geplaatst op

Bij een avondje studeren hoort ook taart toch? Of denken alleen foodies en bakfanaten zo… Ach, ze waren er volgens mij (vooral na een drukke werkweek) blij mee! En we hebben inmiddels de toets gehaald, hoezee toppertjes!

Enfin…Deze koffie-chocoladetaart maak je als volgt:

Voor een springvorm van 20 cm …

Lees meer

Kousenband met gedroogde garnalen

Kousenband met gedroogde garnalen

Geplaatst op

Eindelijk iets online met een Surinaams tintje. Ik kook natuurlijk vaker dingen uit de Surinaamse keuken, maar ik fotografeer (lijkt soms zo) niet alles. Maar hier dan een recept met kousenband.

Kousenband behoort tot een boonsoort, toch nog een weetje erbij!

Je kan kousenband blancheren, wokken of bijvoorbeeld bakken. …

Lees meer

Tapenade van olijven & rucola

Tapenade van olijven & rucola

Geplaatst op

Zo een gerechtje die je even op een middagje in elkaar draait van wat leftovers. Gelukkig pakte het ook nog goed in een snelle smakelijke tapenade. Heerlijk bij de crackers die ook online staan.

Voor een bakje vol heb je nodig:

  • 6 tl zwarte olijven
  • 4 handjes rucola
  • 1-2 teentjes knoflook (mag je ook weglaten)
  • 6 …

Lees meer

Asperges - gerookte zalm & gepocheerd ei

Asperges - gerookte zalm & gepocheerd ei

Geplaatst op

Het is weer het seizoen van het witte goud oftewel de asperges! Ik vind ze persoonlijk heerlijk. En heb er dit weekend van gesmuld bij zowel dit gerecht als in de soep & een hartig taartje .

Hoe je dit klaarmaakt ga ik je nu vertellen!

Voor 1 persoon:

  • 4-5 asperges (geschild)
  • 50-75 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • handje …

Lees meer

Aubergine-courgette curry

Aubergine-courgette curry

Geplaatst op

Voor deze curry heb ik gesjoemeld en een pakje gebruikt! Haha :) Ik heb laatst de FoodWeLoveBox aangeschaft en daar zaten allemaal smakelijke dingen in. Dus… die moet je dan ook uitproberen.

Voor 1 grote portie of twee kleine porties:

  • Halve aubergine
  • Halve courgette
  • 1-2 el currypasta
  • 160 ml kokosmelk
  • eventueel …

Lees meer

Crackers : Met zaden & kruiden

Crackers : Met zaden & kruiden

Geplaatst op

Deze smakelijke crunchy crackers zag ik op de leuke blog van Anja . Neem eens een kijkje, volop inspiratie!

Enfin, ik besloot ze ook te maken met een twist van mezelf.

Voor een goede bak vol van dit lekkers heb je nodig:

  • 125 gram bloem
  • 50 gram tarwezemelen (of gewoon bloem, amandelmeel of havermeel o.i.d)
  • 1 el zwart …

Lees meer

Pindakaas-chocolade muffins

Pindakaas-chocolade muffins

Geplaatst op

Oeeeeh! Soms komt er iets in je op… en dit keer was het iets met pindakaas en chocolade. Een gouden combinatie toch?! Ik maakte muffins ervan! Ze zijn qua structuur iets anders in het recept, maar daardoor is de bovenkant lekker knapperig met een zachte binnenkant.

Zo maak je ze?

Voor 6 grote muffins:

  • 100 gram …

Lees meer

Risotto met port en appel

Risotto met port en appel

Geplaatst op

Ik kan er nog van nagenieten. Hopelijk geldt dat straks ook voor jullie. Ik had echt in geen tijden risotto gegeten omdat ik probeer te letten op wat ik eet. En risotto valt nou eenmaal niet onder de categorie: gezond. Maar soms moet je genieten. En mijn motto is: Geniet en dan ook goed!!

Ik had nog een halve fles port …

Lees meer

Spinazie-feta salade

Spinazie-feta salade

Geplaatst op

Snelle easy-peasy salade die ik graag eet bij een stukje vlees of zoals nú bij de eiermuffins .

Nodig voor 1-2 personen:

  • Cherrytomaten
  • Blokjes feta
  • Verse spinazie
  • Lekkere olijfolie

Van al het bovenstaande geldt qua hoeveelheid, net hoeveel je lekker vindt.

Je kan het variëren met nootjes of een balsamico-dressing …

Lees meer

Aubergine uit de oven - met karnemelksaussaus & granaatappel

Aubergine uit de oven - met karnemelksaussaus & granaatappel

Geplaatst op

Dit recept maakte ik alweer een paar weken geleden! Ik was ’m eigenlijk alweer vergeten! De smaak van de zachte aubergine met de zurige karnemelk is subliem! En als je ook nog van granaatappel houdt hierbij… yum!

Het recept komt van het kookboek Plenty van Ottolenghi. 1 van mijn favoriete boeken als je …

Lees meer