Nieuwste recepten

Eiermuffins

Eiermuffins

Geplaatst op

Als je op het werk rondloopt en collegae vragen wat je vanavond gaat koken heb je toch wel een reputatie-tje haha :) Ik had het dus ook nu weer over mijn avondmaaltijd. Voor J zou ik pasta maken met zongedroogde tomaatjes, kip en spinazie. Maar wat zou ik zelf eten?

Frittata of toch een wokgerechtje?! Het werden …

Lees meer

Mango-mascarponetoetje

Mango-mascarponetoetje

Geplaatst op

Een heerlijk en snel toetje!

Een typisch gevalletje van de-koelkast-moet-leeg-en-dan-maak-je-dit :)

Voor twee personen:

  • 2 el mascarpone
  • kwart verse mango in stukjes
  • 5-6 el magere kwark
  • 2 blaadjes gelatine
  • Iets om de gelatine in los te koken (beetje slagroom of wat sap).
  • 1-2 tl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Week de …

Lees meer

Praliné met pecan- & cashewnoten

Praliné met pecan- & cashewnoten

Geplaatst op

Praliné is heerlijk als garnering over een taart of dessert. Bij je ontbijt kan natuurlijk ook, maar dat is iets minder goed aan het begin van je dag (denk ik zo ;-)).

Voor een goed bakje vol heb je nodig:

  • Een handje ongezouten pecannoten
  • Een handje ongezouten cashewnoten
  • 100 gram suiker
  • bakpapiertje

Laat de suiker …

Lees meer

Quinoa-kikkererwtensalade

Quinoa-kikkererwtensalade

Geplaatst op

Op Instagram heb ik al stiekem toegegeven dat ik iets heb met kikkererwten.

Ik maak er heel graag salades van, maar ben ook verzot op hummus of andere tapenades met kikkererwten. Gelukkig zijn ze ook niet echt slecht voor je. Al geldt vast voor alles dat je met mate moet genieten.

Gisteren maakte ik bij mijn zusje …

Lees meer

Tofu met sesam-kokostopping

Tofu met sesam-kokostopping

Geplaatst op

Een keer wat anders. Ik had nog nooit met tofu gekookt eigenlijk! Wel eens soortgelijke producten gegeten. Ik had laatst een cursus op het werk waarop we bepaalde vaardigheid gingen oefenen op juist tofu, haha! Toen dacht tsja, ik ga hier dan ook maar mee aan de slag.

Uiteraard met een nieuw stukje van de supermarkt …

Lees meer

Lamsbout - perfectie bij 65 graden

Lamsbout - perfectie bij 65 graden

Geplaatst op

Dit heerlijke lammetje bereidde ik vorige week rond de Paasdagen. Ik ben wat later met de post, sorry ;-)! Ik maakte al eerder een lamsbout uit de oven . Deze variant is net wat anders, qua structuur en marinade.

Wij aten dit stukje vlees met rode rijst (gekocht bij de toko) en haricots verts! Het smaakte ons zo goed …

Lees meer

Hummingbirdtaart van Jamie Oliver

Hummingbirdtaart van Jamie Oliver

Geplaatst op

Deze prachtige taart maakte ik voor de verjaardag van mijn schoonvader! Ik maakte hiernaast ook nog een bosbessentaart, maar mijn kritische tong wil dit nog wat perfectioneren. Dus die volgt nog eens. Enfin, deze taart viel erg goed in de smaak. Een heerlijke combinatie van stukjes banaan, ananas & praliné. Beter …

Lees meer

Nutella-koekjes

Nutella-koekjes

Geplaatst op

Ik heb wel eens eerder toegegeven dat ik in gedachten de voorraadkast doorloop en dan opeens iets bedenk. Beetje vreemde gewoonte, maar ach ;-). Het geeft soms goede resultaten en dankbare proevers. Dat is belangrijk!

Ik had afgelopen vrijdagavond en zaterdagochtend een ‘bakmania’ te pakken. Zoals deze …

Lees meer

Pompoen in kokos-pindasaus

Pompoen in kokos-pindasaus

Geplaatst op

Pompoen, yum! Kokosmelk, yum. En pinda’s…ik hou nu op! :) Maar het is een goede, zeer goede combinatie (vonden wij althans).

Lekker makkelijk en voldoende voor twee dagen te maken, dus nog budgetvriendelijk ook ;-)

Voor zeker 3 porties heb je nodig:

  • 1 kleine flespompoen
  • 160 ml kokosmelk
  • 1 volle el …

Lees meer

Witte-chocolade Cheesecake van Culy

Witte-chocolade Cheesecake van Culy

Geplaatst op

Eindelijk een keer een cheesecake gemaakt. Ooit maakte er eentje, maar dat is een recept waar ook yoghurt in zat. Die was lekker, maar een cheesecake hoort eigelijk gewoon silky en smooth te zijn! (Toch?!). Dit was een verzoek-baksel voor mijn broer(tje). En hij is is goed gelukt. Vriendlief veroberde twee stukken en …

Lees meer