Nieuwste recepten

Biscotti.

Biscotti.

Geplaatst op

Knapperig, zoet en gewoon lekker! Deze heerlijke koekjes smaken voor mij alsof ze zo uit de verpakking van de winkel komen. Ik zal niet zeggen zoals bij de echte Italiaan, dat zijn teveel credits. Alleen wist ik wel na het bakken van deze dat ik ze in de winkel voortaan niet meer haal. En jij....Jij hopelijk ook nadat...

Lees meer

Limoen-yoghurtbavarois.

Limoen-yoghurtbavarois.

Geplaatst op

Een fris nagerecht met een lekkere appel-muntgelei. Indruk maak je hiermee vast en zeker, maar begin wel op tijd :-)

Bereidingstijd ca. 45 min. 6 uur wachttijd in totaal. Recept voor vier personen.

Nodig voor 4 schaaltjes

  • 5 gelatineblaadjes (let op aanwijzingen op de verpakking, ik gebruik de gelatine van de welbekende...

Lees meer

Lamskotelletjes, slow-cooked.

Lamskotelletjes, slow-cooked.

Geplaatst op

Voor deze heerlijke lamskotelletjes heb je nodig:

  • 1 lamsrack (ca 3 kotelletjes per persoon)
  • lepeltje boter
  • kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of peterselie.
  • Eventueel wat broodkruim.

Voorbereiding ca. 30 min. Bereidingstijd; ruim 1 uur.

Meng de boter met de fijngehakte (evt. gedroogde)...

Lees meer

Focaccia met rozemarijn.

Focaccia met rozemarijn.

Geplaatst op

Ook zo dol op de geur en smaak van vers brood! Heerlijk, met wat goed beleg of alleen een goede olijfolie! Brood maken is ontzettend leuk, maar kost wel een beetje tijd. Besluit deze focaccia dus niet op zondagochtend om 11 uur te maken (even) voor de lunch ;-)!

Voorbereiding (+wachttijd) zeker 2 uur. Baktijd 25-30...

Lees meer

Sate Ajam. (=kipsaté)

Sate Ajam. (=kipsaté)

Geplaatst op

Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar...

Lees meer

Brownies.

Brownies.

Geplaatst op

Als je dol bent op chocolade en zoetigheid, dan moet je deze écht eens maken.

De ultieme traktatie. Lekker als snack, nagerecht of bij een mental-breakdown ;-)!

Voorbereidingstijd ca. 20 min. Wachttijd (of koeltijd) zeker 2 uur. Bereidingstijd 50 min.

Voor ongeveer 24-36 (afhankelijk van je bakblik en hoe groot...

Lees meer

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Geplaatst op

Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.

Voor zes personen heb je nodig:

  • 50 gram maïzena
  • 5 dl magere melk
  • snufje kaneel
  • 2 dl water
  • 80 gr suiker
  • 25 gr geraspte kokos (garnering)
  • 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).

Siroop:

  • 60 gr suiker *...

Lees meer

Knolselderijsoep.

Knolselderijsoep.

Geplaatst op

Dit soepje maakte ik met Oud en Nieuw als amuse bij een gezellig viergangendiner met vrienden. Had niet eerder met knolselderij gekookt, moet ik direct toegeven.

Dit recept is voldoende om 10-12 amuses te maken. Bereidingstijd 30-40 min.

Nodig:

  • 500 gr knolselderij
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1...

Lees meer

Gehaktballen, gestoofd.

Gehaktballen, gestoofd.

Geplaatst op

Heerlijke gehaktballen van rundergehakt gestoofd in een boullion met verse tomaat. Heerlijk smaakvol gerecht geserveerd met Tunesische broodstengels.

Nodig voor 2-3 personen:

  • 300 gram rundergehakt,
  • 1 ui
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar wens
  • 1 tl kaneel
  • 400 ml water
  • 1...

Lees meer

Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Geplaatst op

Snel, licht en makkelijk. Deze kip uit de oven is snel klaar, maar vol van smaak!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gr kerstomaten
  • wat takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets van circa 150-200 gr per stuk (in grove stukken)
  • 80 gr zwarte olijven
  • grofgemalen zwarte peper
  • verse...

Lees meer