Nieuwste recepten

Havermout (recepten).

Havermout (recepten).

Geplaatst op

Havermout. Je komt het overal tegen tegenwoordig. Of dit nu na het bekende boek De Voedselzandloper is. Geen idee, maar het speelt zeker een rol. Normaliter ben ik niet zo van het volgen van een hype, maar na toch het een en ander gelezen te hebben over havermout ben ik ook om.

Voordelen van de havermout zijn onder...

Lees meer

Rendang 2.0.

Rendang 2.0.

Geplaatst op

Officieel is dit recept gebaseerd op de versie van Beb Vuyk. In het Groot Indonesisch Kookboek wordt dit recept gedoopt als kerrie-rundvlees met Midden-Java. Ik vind het qua smaak en bereiding zoveel op rendang lijken dat ik het voor het gemak als rendang 2.0 heb gedoopt ;-)

Het belangrijkste wat voor je voor dit recept...

Lees meer

Notengranola.

Notengranola.

Geplaatst op

In deze tijden van super-, power-, en blablabla food kom je overal wel iets met granola tegen. Ik had ook wel eens zin om dit knapperige goedje te maken. Ik eet het graag bij mijn havermout 's morgens. Erg makkelijk, lekker. En....de keuken gaat er echt heerlijk van ruiken ;-)

Voor een goede pot vol (van 300 ml) gebruikte...

Lees meer

Lamsbout uit de oven.

Lamsbout uit de oven.

Geplaatst op

Dit heerlijke (makkelijke) receptje komt uit het boek Simple Dinners van Donna Hay.

Bereidingstijd ongeveer 30 min.

Nodig voor 3-4 personen:

  • 1 uitgebeende lamsbout (450 gram)
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper
  • 0.5 tl grof zeezout *...

Lees meer

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Geplaatst op

Zoals inmiddels wel duidelijk is, en zeker bij de mensen die mij persoonlijk kennen, is dat ik dol ben op homemade soep.

Dit keer een huisgemaakte tomatensoep, gemaakt met in de oven geroosterde tomaten. Deze soep is zelfs zonder bouillonblokjes en hij kan ook gebruikt worden door een pastasaus. As we speak staat mijn...

Lees meer

Kip met kardemomrijst

Kip met kardemomrijst

Geplaatst op

Wat een gerecht. Malse kip met zachte, bijna-fluweelzachte rijst na het langzaam gaar stomen!

Bereidingstijd 40-45 minuten

Nodig voor vier personen:

  • 1 kg kippendijen
  • handje cranberry's
  • 4 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien (in plakjes)
  • 10 kardemompeulen
  • een paar kruidnagels
  • 3 kaneelstokjes
  • 300 gr basmatirijst *...

Lees meer

Filodeegsigaartjes.

Filodeegsigaartjes.

Geplaatst op

Zoet, zoet en nog eens zoet! Deze sigaren zijn heerlijk en heel goed voor je suikerspiegel ; - )

Persoonlijk vind ik filodeeg echt een crime om mee te werken, maar deze hapjes zijn het waard!

Je hebt nodig voor 12 sigaartjes;

  • 12 vellen van 18x18 cm filodeeg
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 10 gram witte rozijnen *...

Lees meer

Appelchips.

Appelchips.

Geplaatst op

Een gezonde snack. Wel een beetje tijdrovend ;-)! Het duurt namelijk 2.5 uur voordat deze knapperige gezonde chips klaar zijn!

Ik kwam dit idee tegen op Instagram en heb 'm iets aangepast naar mijn eigen idee en smaak.

Nodig: (vooral afhankelijk van de grootte van je oven voor de hoeveelheid).

In ieder geval gebruikte...

Lees meer

Pesto van koriander.

Pesto van koriander.

Geplaatst op

Deze pesto bedacht ik om mijn zoete-aardappelsoep net iets spannender te maken. Het is een pesto, maar wel zonder de kaas die je in de 'klassieke' versie met basilicum terugvindt.

Nodig: 2-3 takjes koriander (zonder steeltjes), 0.5 knoflookteentje, (goede)truffelolie, een snufje zeezout. Handje...

Lees meer

Zoete aardappelchips.

Zoete aardappelchips.

Geplaatst op

Ik was een soepje aan het maken van de zoete aardappel en had teveel over. Ik las toevallig laatst op de website van Uit Pauline's Keuken een recept voor chips van bataat!

En zo geschiede.

Nodig; in dunne repen geschilde zoete aardappel (met of zonder schil), een beetje (kokos)olie en...

Lees meer