Nieuwste recepten

Salades.

Salades.

Geplaatst op

Ik ben dol op salades! Een vast recept heb ik eigenlijk niet. Ik doe door mijn salades vaak wat er in de (koel)kast ligt. Ik wissel vaak van groenten, met als basis wel wat rauwkost. Een keer niet vegetarisch; prima, zoveel mogelijk of het nu met een stukje gerookte kip of zalm is.

Ik hou mij meestal voor, wat wil ik...

Lees meer

Tuinbonensalade.

Tuinbonensalade.

Geplaatst op

Tuinbonen, ook wel favabonen genoemd. Ik had hiervoor nog nooit met tuinbonen gewerkt (gekookt).

Niet uit een blikje én al helemaal nooit gedopt. Bij mijn plaatselijke Turkse super zag ik de tuinbonen liggen en besloot een handje mee te nemen. Tsja, wat doe je er dan mee?! Eerst maar eens enkelgedopt. Beetje gelezen...

Lees meer

Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien.

Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien.

Geplaatst op

Havermout is tegenwoordig mijn favorietje ontbijtje! Het is minder saai dan sommige denken, er zijn echt meer dan zat variatiemogelijkheden. Ik las al vaker wat over de 'Baked Oats' ofwel de gebakken havermout. Instagram staat er vol van. Dus ik bedacht mijn eigen versie! Probeer 'm...

Lees meer

Saus: yoghurt-harissa.

Saus: yoghurt-harissa.

Geplaatst op

Een heerlijk fris en light sausje! Deze maakte ik voor bij mijn healthy kipburger maar ook lekker als dip of bij andere gerechten!

Je neemt wat magere yoghurt, meng dit met een teentje (uitgeperste) knoflook en wat lepels harissa (een mengsel van paprika en chili's). Wat fijngehakte...

Lees meer

Kipburger.

Kipburger.

Geplaatst op

Een échte 'burger' wordt van lekker en goed rundvlees gemaakt. Althans, zo ervaarde ik het altijd.

Je kan prima een burger maken van (zelf) fijngemalen kip! Of overweeg eens een vegetarische versie met kikkererwten bijvoorbeeld.

Heerlijk, light en nog erg gezond (of misschien eerder bewust) ook. Bij deze burger liet...

Lees meer

Garnalen in chilisausje.

Garnalen in chilisausje.

Geplaatst op

Vers van de markt toch het lekkerst, garnalen! Merk dat ik ze te weinig eet, geldt sowieso voor het eten van vis! Garnalen zijn heerlijk in een soep, wokschotel, rijstgerechten, door de noedels, in een puree, door de pasta... Moet ik doorgaan ;-)!?

Ik maakte deze garnalen in een simpel chilisausje klaar. Heerlijk bij noedels...

Lees meer

Broccolisoep.

Broccolisoep.

Geplaatst op

Broccoli is zo een groente waar je van alles mee kan. Je kan het wokken, blancheren, grillen of gewoon lekker rauw eten. Gegrild is broccoli bijvoorbeeld heerlijk met een beetje geitenkaas of juist cottage cheese. Een soepje van broccoli is ook lekker, heerlijk fris!

Deze eigen, iets smaakvollere, versie is lekker makkelijk....

Lees meer

Polentachips & Guacamole.

Polentachips & Guacamole.

Geplaatst op

Snacken blijf je doen, of het nou tussendoor - bij een film - of gewoon zomaar is...Bij een gezellig filmavondje dacht ik ja, ik heb een rijpe avocado in huis. Check, mooi voor een homemade guacomole. Maar wat dippen we erin.

Sowieso kan je met een guacamole vele kanten op. Dip er wat brood in of rauwkost. Of tortillachips....

Lees meer

Sinaasappel-karameltaartje.

Sinaasappel-karameltaartje.

Geplaatst op

Eindelijk, hij staat online!

Ik wilde mijn gezonde diner van de week afsluiten met een feestelijk taartje! Er was immers visite en we hadden van alles te vieren! Ik heb wat zitten rondbladeren in meerdere boeken, o.a van Rachel Allen. En uiteindelijk kwam ik tot een eigen idee (en creatie). En wat voor... (al zeg ik...

Lees meer

Quinoa met gegrilde tonijn en courgette.

Quinoa met gegrilde tonijn en courgette.

Geplaatst op

Al langere tijd op zoek naar quinoa. Quinoa...? Quinoa, tegenwoordig tussen het clean eten en superfood principe niet meer weg te slaan.

Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous. Quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium. (Bron: Voedingscentrum)

Ik bereidde...

Lees meer