Nieuwste recepten

Kip in limoen-kruidenmarinade.

Kip in limoen-kruidenmarinade.

Geplaatst op

Bij de zomer horen frisse en lichte maaltijden, maar wel goed op smaak! Deze malse, smakelijke kip maakte ik op een mooie avond klaar, gepaard met een frisse salade.

Het is een stukje kip met smaak, finesse maar neem hier wel even de tijd voor. Je moet namelijk de kip bij voorkeur 4 uur, maar nog beter een nacht van te...

Lees meer

Focaccia (volkoren) met olijven en rozemarijn.

Focaccia (volkoren) met olijven en rozemarijn.

Geplaatst op

Dit brood bakte ik voor een lekker dinertje met vrienden als voorgerechtje voor erbij. Ik serveerde het met olijfolie (bedrupt met wat balsamico), een tapenade en grof zeezout.

Bereidingstijd (+wachttijd) 2.5 uur. Baktijd 20-25 min.

Het recept voor dit brood is niet anders dan die van de andere focaccia...

Lees meer

Noten en dadels.

Noten en dadels.

Geplaatst op

Noten en dadels; tegenwoordig volledig gehyped als de 'gezonde' snacks. Noten zijn, vooral de ongebrande en ongezouten helaas ;-), rijk aan gezonde vetten. Namelijk de onverzadigde vetten, goed voor je cholesterol onder andere.

Noten, gedroogd fruit.. je kan er zoveel mee!

Eet ze gewoon 'zo' op; als snack.

Verwerk ze...

Lees meer

Auberginerolletjes.

Auberginerolletjes.

Geplaatst op

Smakelijk hapje, ideaal met het zomerse weer! Als voorgerechtje, amuse of gewoon tussendoor :)

Om deze rolletjes wat extra 'karakter' te geven gebruikte ik mijn korianderpesto. Maar een lekkere roomkaas of andere soort pesto (zelfs uit een potje ;-)) mag/kan ook.

Voor ongeveer 10...

Lees meer

Bananenbrood met yoghurt, noten en gedroogd fruit.

Bananenbrood met yoghurt, noten en gedroogd fruit.

Geplaatst op

Als je 'bananenbrood' intypt op Google kom je ontzettend veel recepten tegen. Ik besloot om zelf een versie te bedenken, zonder toegevoegde suikers. Het pakte gelukkig goed uit en daarom deel ik ook graag het recept! Hij imponeert wat dens, ik vind dit zelf erg lekker! Als je hem luchtiger wil, voeg je bijv. meer banaan...

Lees meer

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout.

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout.

Geplaatst op

Zoals ik in mijn stukje over havermout vertelde ben ik om wat betreft de havermout. Ik heb er ook een bananenbrood mee gebakken! Deze heerlijke truffels zijn zacht, choco-achtig en toch nog best verantwoord! Ze worden ook wel 'Blizz-balls' genoemd? Waarom, geen idee eigenlijk ;-)! Ze...

Lees meer

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Geplaatst op

Persoonlijk vind ik vijfkruiden of makkelijker gezegd de five spices heerlijk.

'Five spices' is een klassiek mengsel van kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Te koop bij iedere toko en tegenwoordig ook bij veel supermarkten.

Ik maakte deze vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Voor...

Lees meer

Kikkererwten; als hartige snack.

Kikkererwten; als hartige snack.

Geplaatst op

Kikkererwten zijn bekend als hoofdingedriënt in de hummus, falafel en in een heerlijke vegetarische curry. Bovendien zijn ze gezond en rijk aan vitamine B en ijzer. Ideaal ook voor de vegetariër als vleesvanger.

Voor deze gezonde kikkererweten-'nootjes' heb je het volgende nodig.

Kikkererwten uit blik (hoeveelheid is...

Lees meer

Pasta. Homemade.

Pasta. Homemade.

Geplaatst op

Pasta! Wie lust het niet.

Pasta is heerlijk. Als hoofdgerecht, door een salade of een ovenschotel. Ik maak het graag zelf, maar dat zal niemand verbazen. Pasta maken is makkelijk, het kost alleen iets meer tijd. Voordeel is dat het minder kort, sterker nog maar 20 seconden, hoeft te koken.

Basisrecept pasta

(voor...

Lees meer

Wrap, maar dan van ei.

Wrap, maar dan van ei.

Geplaatst op

Eens wat anders met de lunch? Maak dan deze wrap gemaakt van ei. Volop variatie mogelijk.

Te vullen met vlees, vis, groenten of een combi :)

Eerder maakte ik de wrap al gevuld met spinazie, gegrilde portobello, tomaat en paprika. De foto heb ik veranderd voor deze versie met zalm, avocado en tomaat!

Voor 1 persoon...

Lees meer