Nieuwste recepten

Chocolade-marmelade taart.

Chocolade-marmelade taart.

Geplaatst op

Deze smeuïge taart komt uit het boek 'Hoe word ik een goddelijke huisvrouw' van Nigella Lawson. Ik wilde hem een tijdje klaarmaken, maar ja... bak nou eenmaal niet zomaar een taart ;-)! Het moment kwam daar. Je moet wel enigszins van marmelade houden als je deze taart maken. Je zou de marmelade heel goed kunnen vervangen...

Lees meer

Salade met gegrilde groenten.

Salade met gegrilde groenten.

Geplaatst op

Misschien herken je het wel. Je al een hele week ergens op verheugen. Nja, ik zal vast niet de enige zijn ;-). De meesten verheugen zich op een stukje taart of chocolade, heb ik ook wel. Maar ik had al een aantal dagen zin om een salade met gegrilde groenten te eten.

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik dol op gegrilde...

Lees meer

Pangasiusfilet in tomatensaus.

Pangasiusfilet in tomatensaus.

Geplaatst op

Het oorspronkelijk idee is gebaseerd op het recept van Jamie Oliver. Daar maakte ik dit gerecht met wat verse basilicum in de vis gerold en met saffraan door de saus. Dit is mijn eigen versimpelde/versnelde versie, ook erg smakelijk al zeg ik het zelf.

Pangasiusfilet kun je ingevroren bij de supermarkt kopen, maar ik haalde...

Lees meer

Tomaatjes gevuld met feta & olijven.

Tomaatjes gevuld met feta & olijven.

Geplaatst op

Een snel en gemakkelijk borrelhapje! Van te voren klaar te maken, wel zo fijn ;-). Ideaal voor op de borreltafel.

Voor 10-12 tomaatjes heb je nodig;

  • 10-12 tomaatjes uiteraard (uitgehold)
  • 50 gram feta
  • 50 gram olijven
  • een paar blaadjes verse munt en koriander.

Meng alles voor de vulling in de keukenmachine. Vermaal...

Lees meer

Gado Gado.

Gado Gado.

Geplaatst op

Gado Gado, voor de mensen uit Indonesië. Maar in mijn geboorteland kennen we de combinatie van geblancheerde groenten en kip als Petjil. Een heerlijk gerecht, wat ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in SU (Suriname) vaak heb gegeten.

In de Surinaamse keuken maken we het graag met geblancheerde kousenband, tayerblad en...

Lees meer

Bananenbrood met amandel, dadels & noten.

Bananenbrood met amandel, dadels & noten.

Geplaatst op

Eerder maakte ik al eens een bananenbrood. Ik had zin om er weer eentje te bakken. Zoals ik in de vorige post al voorspelde zit ook hier de amandelpulp in verwerkt. Maar troost je, ook hier kun je het rustig weglaten als je wil hoor ;-).

Voor dit bananenbrood 2.0 heb je nodig. (voor een rechthoekig bakblik van 23 cm).

*...

Lees meer

Smoothie van banaan, nectarine en ananas.

Smoothie van banaan, nectarine en ananas.

Geplaatst op

Een snelle ontbijt-smoothie van 'gele vruchten'

Men neme; 1 banaan, 1 nectarine, 3-4 gedroogde abrikoos, wat stukjes ananas (bevroren), 1 el havermout (optioneel), lijnzaad (optioneel).

Alles even in de blender en klaar :)!

Lees meer

Rijstloempia's.

Rijstloempia's.

Geplaatst op

Met deze warme zomeravonden wil je niet een te zware maaltijd. Althans, ik moet daar zelf althans niet aan denken. Een maaltijdsalade of een licht wokgerecht heeft meestal de voorkeur.

Ik zag laatst bij de toko de rijstvellen al liggen. Toen dacht ik al: 'He, wat leuk en spannend".

Spannend is het ook de juiste omschrijving...

Lees meer

Muffins van 'amandelpulp'

Muffins van 'amandelpulp'

Geplaatst op

In mijn vorige post schreef ik al wat over de huisgemaakte amandelmelk. Ik moet dan natuurlijk ook met de tips komen. Vandaag de muffins, morgen wil ik de 'look-like-spijs'-pulp door mijn bananenbrood doen. En wat ik overheb...vries ik denk ik gewoon in! :)

Ik maakte nu snelle muffins....

Lees meer

Amandel-cashewnoten melk.

Amandel-cashewnoten melk.

Geplaatst op

Via @Natalieskeuken, een Instagram-foodie die ik volg, kwam ik op het idee om zelf amandelmelk te maken. Erg makkelijk, erg smakelijk. Wel wat prijzig, dus weet niet of dit wekelijks gedaan zal worden. Maar het resultaat mocht er wezen. Als je het zo op de foto ziet zal het de...

Lees meer