Nieuwste recepten

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout.

Chocolade-'truffels' van cacao en havermout.

Geplaatst op

Zoals ik in mijn stukje over havermout vertelde ben ik om wat betreft de havermout. Ik heb er ook een bananenbrood mee gebakken! Deze heerlijke truffels zijn zacht, choco-achtig en toch nog best verantwoord! Ze worden ook wel 'Blizz-balls' genoemd? Waarom, geen idee eigenlijk ;-)! Ze...

Lees meer

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Geplaatst op

Persoonlijk vind ik vijfkruiden of makkelijker gezegd de five spices heerlijk.

'Five spices' is een klassiek mengsel van kaneel (eigenlijk kassia), steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Te koop bij iedere toko en tegenwoordig ook bij veel supermarkten.

Ik maakte deze vijfkruidenkip met peultjes en chilidressing.

Voor...

Lees meer

Kikkererwten; als hartige snack.

Kikkererwten; als hartige snack.

Geplaatst op

Kikkererwten zijn bekend als hoofdingedriënt in de hummus, falafel en in een heerlijke vegetarische curry. Bovendien zijn ze gezond en rijk aan vitamine B en ijzer. Ideaal ook voor de vegetariër als vleesvanger.

Voor deze gezonde kikkererweten-'nootjes' heb je het volgende nodig.

Kikkererwten uit blik (hoeveelheid is...

Lees meer

Pasta. Homemade.

Pasta. Homemade.

Geplaatst op

Pasta! Wie lust het niet.

Pasta is heerlijk. Als hoofdgerecht, door een salade of een ovenschotel. Ik maak het graag zelf, maar dat zal niemand verbazen. Pasta maken is makkelijk, het kost alleen iets meer tijd. Voordeel is dat het minder kort, sterker nog maar 20 seconden, hoeft te koken.

Basisrecept pasta

(voor...

Lees meer

Wrap, maar dan van ei.

Wrap, maar dan van ei.

Geplaatst op

Eens wat anders met de lunch? Maak dan deze wrap gemaakt van ei. Volop variatie mogelijk.

Te vullen met vlees, vis, groenten of een combi :)

Eerder maakte ik de wrap al gevuld met spinazie, gegrilde portobello, tomaat en paprika. De foto heb ik veranderd voor deze versie met zalm, avocado en tomaat!

Voor 1 persoon...

Lees meer

Havermout (recepten).

Havermout (recepten).

Geplaatst op

Havermout. Je komt het overal tegen tegenwoordig. Of dit nu na het bekende boek De Voedselzandloper is. Geen idee, maar het speelt zeker een rol. Normaliter ben ik niet zo van het volgen van een hype, maar na toch het een en ander gelezen te hebben over havermout ben ik ook om.

Voordelen van de havermout zijn onder...

Lees meer

Rendang 2.0.

Rendang 2.0.

Geplaatst op

Officieel is dit recept gebaseerd op de versie van Beb Vuyk. In het Groot Indonesisch Kookboek wordt dit recept gedoopt als kerrie-rundvlees met Midden-Java. Ik vind het qua smaak en bereiding zoveel op rendang lijken dat ik het voor het gemak als rendang 2.0 heb gedoopt ;-)

Het belangrijkste wat voor je voor dit recept...

Lees meer

Notengranola.

Notengranola.

Geplaatst op

In deze tijden van super-, power-, en blablabla food kom je overal wel iets met granola tegen. Ik had ook wel eens zin om dit knapperige goedje te maken. Ik eet het graag bij mijn havermout 's morgens. Erg makkelijk, lekker. En....de keuken gaat er echt heerlijk van ruiken ;-)

Voor een goede pot vol (van 300 ml) gebruikte...

Lees meer

Lamsbout uit de oven.

Lamsbout uit de oven.

Geplaatst op

Dit heerlijke (makkelijke) receptje komt uit het boek Simple Dinners van Donna Hay.

Bereidingstijd ongeveer 30 min.

Nodig voor 3-4 personen:

  • 1 uitgebeende lamsbout (450 gram)
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper
  • 0.5 tl grof zeezout *...

Lees meer

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Geplaatst op

Zoals inmiddels wel duidelijk is, en zeker bij de mensen die mij persoonlijk kennen, is dat ik dol ben op homemade soep.

Dit keer een huisgemaakte tomatensoep, gemaakt met in de oven geroosterde tomaten. Deze soep is zelfs zonder bouillonblokjes en hij kan ook gebruikt worden door een pastasaus. As we speak staat mijn...

Lees meer