Nieuwste recepten

Tomaten gevuld met avocado-hummus.

Tomaten gevuld met avocado-hummus.

Geplaatst op

Als je nu dol op tomaten, hummus en avocado bent is de combinatie snel gemaakt. Ik zat een beetje te puzzelen over de verhoudingen, maar het pakte gelukkig goed uit! Hummus is sowieso erg licht en vooral makkelijk te maken.

Hummus kan je zo vet(rijk) maken als je zelf wil. Als je hem wat 'cleaner' wil maak hem dan meer...

Lees meer

Ijsjes, maar dan gezond.

Ijsjes, maar dan gezond.

Geplaatst op

Oelala, ijsjes! Wie is er niet dol op ijs! Heerlijk, met het warme weer wat er aan zit te komen slaat iedereen massaal ijsjes in. Of het nou roomijs, Magnums of waterijsjes zijn. De zomerse versnaperingen hier in huis bestaan voornamelijk uit waterijsjes en veel vers fruit. Dus ik dacht waarom combineer ik die twee niet...

Lees meer

BBQ: Mediterraans.

BBQ: Mediterraans.

Geplaatst op

Thuis ging in de zomer heel vaak de BBQ aan, heerlijk! Saté á la mama e/o papa en nog veel meer lekkers! Ik vind dat lekker, maar ook om eens andere soorten BBQ uit te proberen. Dus ik bedacht een mediterraanse versie voor onze BBQ voor twee. Hoeveel vlees je gebruikt is natuurlijk je eigen smaak (en naar behoefte ;-))....

Lees meer

Saus: tsatziki.

Saus: tsatziki.

Geplaatst op

Bij een BBQ of als dipje heb ik liever geen vettige mayonaises e.d. Dus daarom deze tsatziki. Of dit het originele recept is zoals hij in Griekenland gemaakt wordt..? Geen idee, maar ik vind het zo erg lekker en fris! Dus hierbij 'mijn tsatziki'.

Ik heb geen echte verhoudingen, beetje op gevoel dus.

Ongeveer 200 ml (magere)...

Lees meer

Salades.

Salades.

Geplaatst op

Ik ben dol op salades! Een vast recept heb ik eigenlijk niet. Ik doe door mijn salades vaak wat er in de (koel)kast ligt. Ik wissel vaak van groenten, met als basis wel wat rauwkost. Een keer niet vegetarisch; prima, zoveel mogelijk of het nu met een stukje gerookte kip of zalm is.

Ik hou mij meestal voor, wat wil ik...

Lees meer

Tuinbonensalade.

Tuinbonensalade.

Geplaatst op

Tuinbonen, ook wel favabonen genoemd. Ik had hiervoor nog nooit met tuinbonen gewerkt (gekookt).

Niet uit een blikje én al helemaal nooit gedopt. Bij mijn plaatselijke Turkse super zag ik de tuinbonen liggen en besloot een handje mee te nemen. Tsja, wat doe je er dan mee?! Eerst maar eens enkelgedopt. Beetje gelezen...

Lees meer

Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien.

Havermout; Baked oats met vijgen en aardbeien.

Geplaatst op

Havermout is tegenwoordig mijn favorietje ontbijtje! Het is minder saai dan sommige denken, er zijn echt meer dan zat variatiemogelijkheden. Ik las al vaker wat over de 'Baked Oats' ofwel de gebakken havermout. Instagram staat er vol van. Dus ik bedacht mijn eigen versie! Probeer 'm...

Lees meer

Saus: yoghurt-harissa.

Saus: yoghurt-harissa.

Geplaatst op

Een heerlijk fris en light sausje! Deze maakte ik voor bij mijn healthy kipburger maar ook lekker als dip of bij andere gerechten!

Je neemt wat magere yoghurt, meng dit met een teentje (uitgeperste) knoflook en wat lepels harissa (een mengsel van paprika en chili's). Wat fijngehakte...

Lees meer

Kipburger.

Kipburger.

Geplaatst op

Een échte 'burger' wordt van lekker en goed rundvlees gemaakt. Althans, zo ervaarde ik het altijd.

Je kan prima een burger maken van (zelf) fijngemalen kip! Of overweeg eens een vegetarische versie met kikkererwten bijvoorbeeld.

Heerlijk, light en nog erg gezond (of misschien eerder bewust) ook. Bij deze burger liet...

Lees meer

Garnalen in chilisausje.

Garnalen in chilisausje.

Geplaatst op

Vers van de markt toch het lekkerst, garnalen! Merk dat ik ze te weinig eet, geldt sowieso voor het eten van vis! Garnalen zijn heerlijk in een soep, wokschotel, rijstgerechten, door de noedels, in een puree, door de pasta... Moet ik doorgaan ;-)!?

Ik maakte deze garnalen in een simpel chilisausje klaar. Heerlijk bij noedels...

Lees meer