Nieuwste recepten

Pompoensoep

Pompoensoep

Geplaatst op

Pompoensoep is het soort soep wat ik graag klaar maak. Vooral op een koude winterdag. Hoewel het nu een zomerse dag zou moeten zijn, zag ik vanochtend toch voortekenen voor de herfst. Ik besloot de pompoensoep klaar te maken én wat is nu mooier dan deze te serveren in de eigen schil.

Mocht het zijn dat je geen zin hebt …

Lees meer

Energierepen

Energierepen

Geplaatst op

Soms is een snel tussendoortje wel zo lekker. Natuurlijk is een zak chips o.i.d erg lekker, maar je kan ook iets smakelijks maken wat enigszins vullend is en nog gezond is ook. Ik maakte deze snelle energierepen. Ik had al eerder een recept gepost maar ik vernieuwde mijn eigen versie naar deze reepjes.

Voor ongeveer 8 …

Lees meer

Chocolade-marmelade taart

Chocolade-marmelade taart

Geplaatst op

Deze smeuïge taart komt uit het boek ‘Hoe word ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson. Ik wilde hem een tijdje klaarmaken, maar ja… bak nou eenmaal niet zomaar een taart ;-)! Het moment kwam daar. Je moet wel enigszins van marmelade houden als je deze taart maken. Je zou de marmelade heel …

Lees meer

Kakhis. (Tunesische broodstengels)

Kakhis. (Tunesische broodstengels)

Geplaatst op

Ik postte deze kakhis al eens eerder bij het recept van de gestoofde gehaktballen . Het zijn een soort kruidige broodstengels waar je volop mee kan variëren.

Eet ze bij je soep, bij een maaltijd als knapperige toevoeging, als je over hebt maak je er croutons van .. of dip ze ergens in!

Hoe maak je ze?

Nodig:

  • 15 gram …

Lees meer

Nootjes met kaneel en chili

Nootjes met kaneel en chili

Geplaatst op

Wel al vaker ‘gepimpte’ nootjes gemaakt. Via IG kwam op deze nootjes; met een jasje van honing en chilivlokken! Klinkt goed toch. Erg makkelijk te maken. Het enige wat er wordt gevraagd is een beetje geduld als deze snackjes uit de oven komen haha ;-)! En je hebt er gegarandeerd een nieuwe verslaving bij! …

Lees meer

Salade met gegrilde groenten

Salade met gegrilde groenten

Geplaatst op

Misschien herken je het wel. Je al een hele week ergens op verheugen. Nja, ik zal vast niet de enige zijn ;-). De meesten verheugen zich op een stukje taart of chocolade, heb ik ook wel. Maar ik had al een aantal dagen zin om een salade met gegrilde groenten te eten.

Zoals ik al eens eerder schreef ben ik dol op …

Lees meer

Pangasiusfilet in tomatensaus

Pangasiusfilet in tomatensaus

Geplaatst op

Het oorspronkelijk idee is gebaseerd op het recept van Jamie Oliver. Daar maakte ik dit gerecht met wat verse basilicum in de vis gerold en met saffraan door de saus. Dit is mijn eigen versimpelde/versnelde versie, ook erg smakelijk al zeg ik het zelf.

Pangasiusfilet kun je ingevroren bij de supermarkt kopen, maar ik …

Lees meer

Tomaatjes gevuld met feta & olijven

Tomaatjes gevuld met feta & olijven

Geplaatst op

Een snel en gemakkelijk borrelhapje! Van te voren klaar te maken, wel zo fijn ;-). Ideaal voor op de borreltafel.

Voor 10-12 tomaatjes heb je nodig;

  • 10-12 tomaatjes uiteraard (uitgehold)
  • 50 gram feta
  • 50 gram olijven
  • een paar blaadjes verse munt en koriander.

Meng alles voor de vulling in de keukenmachine. Vermaal tot …

Lees meer

Bananenbrood met amandel, dadels & noten

Bananenbrood met amandel, dadels & noten

Geplaatst op

Eerder maakte ik al eens een bananenbrood. Ik had zin om er weer eentje te bakken. Zoals ik in de vorige post al voorspelde zit ook hier de amandelpulp in verwerkt. Maar troost je, ook hier kun je het rustig weglaten als je wil hoor ;-).

Voor dit bananenbrood 2.0 heb je nodig. (voor een rechthoekig bakblik van 23 cm). …

Lees meer

Gado Gado

Gado Gado

Geplaatst op

Gado Gado, voor de mensen uit Indonesië. Maar in mijn geboorteland kennen we de combinatie van geblancheerde groenten en kip als Petjil. Een heerlijk gerecht, wat ik vorig jaar tijdens mijn vakantie in SU (Suriname) vaak heb gegeten.

In de Surinaamse keuken maken we het graag met geblancheerde kousenband, tayerblad en …

Lees meer