Nieuwste recepten

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Tomatensoep met geroosterde tomaten.

Geplaatst op

Zoals inmiddels wel duidelijk is, en zeker bij de mensen die mij persoonlijk kennen, is dat ik dol ben op homemade soep.

Dit keer een huisgemaakte tomatensoep, gemaakt met in de oven geroosterde tomaten. Deze soep is zelfs zonder bouillonblokjes en hij kan ook gebruikt worden door een pastasaus. As we speak staat mijn...

Lees meer

Kip met kardemomrijst

Kip met kardemomrijst

Geplaatst op

Wat een gerecht. Malse kip met zachte, bijna-fluweelzachte rijst na het langzaam gaar stomen!

Bereidingstijd 40-45 minuten

Nodig voor vier personen:

  • 1 kg kippendijen
  • handje cranberry's
  • 4 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien (in plakjes)
  • 10 kardemompeulen
  • een paar kruidnagels
  • 3 kaneelstokjes
  • 300 gr basmatirijst *...

Lees meer

Filodeegsigaartjes.

Filodeegsigaartjes.

Geplaatst op

Zoet, zoet en nog eens zoet! Deze sigaren zijn heerlijk en heel goed voor je suikerspiegel ; - )

Persoonlijk vind ik filodeeg echt een crime om mee te werken, maar deze hapjes zijn het waard!

Je hebt nodig voor 12 sigaartjes;

  • 12 vellen van 18x18 cm filodeeg
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 10 gram witte rozijnen *...

Lees meer

Appelchips.

Appelchips.

Geplaatst op

Een gezonde snack. Wel een beetje tijdrovend ;-)! Het duurt namelijk 2.5 uur voordat deze knapperige gezonde chips klaar zijn!

Ik kwam dit idee tegen op Instagram en heb 'm iets aangepast naar mijn eigen idee en smaak.

Nodig: (vooral afhankelijk van de grootte van je oven voor de hoeveelheid).

In ieder geval gebruikte...

Lees meer

Pesto van koriander.

Pesto van koriander.

Geplaatst op

Deze pesto bedacht ik om mijn zoete-aardappelsoep net iets spannender te maken. Het is een pesto, maar wel zonder de kaas die je in de 'klassieke' versie met basilicum terugvindt.

Nodig: 2-3 takjes koriander (zonder steeltjes), 0.5 knoflookteentje, (goede)truffelolie, een snufje zeezout. Handje...

Lees meer

Zoete aardappelchips.

Zoete aardappelchips.

Geplaatst op

Ik was een soepje aan het maken van de zoete aardappel en had teveel over. Ik las toevallig laatst op de website van Uit Pauline's Keuken een recept voor chips van bataat!

En zo geschiede.

Nodig; in dunne repen geschilde zoete aardappel (met of zonder schil), een beetje (kokos)olie en...

Lees meer

Gehaktballetjes met een touch uit het Midden-Oosten

Gehaktballetjes met een touch uit het Midden-Oosten

Geplaatst op

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met soms wel meer dan 20 specerijen, zoals kaneel-nootmuskaat-gember-peper-komijn-nigella-kardemom etc etc.

Voor circa 10 van deze gehaktballetjes heb je nodig:

  • 250 gr (runder)gehakt
  • 0.5 gesnipperd rood uitje
  • 1.5 teentje knoflook
  • een scheutje ketchup
  • 1-2 el paneermeel *...

Lees meer

Love-me-tender sponscake

Love-me-tender sponscake

Geplaatst op

Het was deze week feest in huize kokkerelende-dokter Chantal. Ik word anesthesioloog en dat moet gevierd worden!

Daarom een mooie, feestelijk taart; genaamd de Love-Me-Tender Sponscake. Dit is de naam die Annabel Langbein deze mooie, luchtige taart gaf.

Voor mij is het vanaf nu mijn feesttaart! Yeah :)

Nodig:...

Lees meer

Rabarber-dessert.

Rabarber-dessert.

Geplaatst op

Rabarbarcompote

Rabarber, nog nooit eerder mee gekookt. Maar vanaf nu wel! Een echte zomerse groente, die vaak in desserts wordt verwerkt.

Voor de compote (2-3 personen) heb je nodig:

  • 300-350 gram rabarber
  • sap van 1.5-2 sinaasappels
  • 2 el suiker.
  • Eventueel iets van kaneel (of steranijs of bijv....

Lees meer

Oeuf Cocotte

Oeuf Cocotte

Geplaatst op

Wat een heerlijke lunch! Dit receptje staat in het boekje van Yvette van Boven.

Voor een persoon heb je het volgende nodig:

Voorbereiding 5-10 min. Bereiding ca. 15 min.

Nodig:

  • 1 ei (evt. 2 voor de grote honger)
  • klein beetje boter
  • vulling naar eigen smaak (denk aan geitenkaas, gerookte zalm, ratatouille...

Lees meer