Nieuwste recepten

Gestoofd kalfsvlees.

Gestoofd kalfsvlees.

Geplaatst op

Een tijdrovende maaltijd, maar een echte aanrader!

Voorbereiding ca. 40 min. Volledige bereidingstijd 3.5 uur. Dit recept is voor zes personen.

Nodig:

  • 800 gram kalfsvlees in stukjes (of ruim 1 kg als je geen filet kan vinden. Kalfsvlees met bot?? Laat het bot lekker zitten, flavour all over!!)
  • 6 wortels
  • 2 teentjes...

Lees meer

Risotto met appel, walnoten en gorgonzola.

Risotto met appel, walnoten en gorgonzola.

Geplaatst op

Oh my! Hou jij ook van risotto?! Risotto is lang niet zo tijdrovend als iedereen denkt. Oké, na een drukke werkdag misschien het meest ideale. Maar dat excuus heeft mij nooit gestopt! Dit recept is gebaseerd op de versie van Jamie Oliver.

Een fris recept met de appel en het zilt-zoutige van de gorgonzola!

Recept is voor...

Lees meer

Cupcakes met chocolade en hazelnoot.

Cupcakes met chocolade en hazelnoot.

Geplaatst op

Basic vanille cupcakes met pure chocolade, hazelnoten en sultana's.

Voor ongeveer 18 stuks heb je nodig:

  • 230 gr zachte boter
  • 230 gr suiker
  • 230 gr zelfrijzend bakmeel
  • vier eieren
  • 1 tl bakpoeder.
  • scheutje vanille-essence toe.
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 50 gram fijngehakte sultana's (rozijnen) *...

Lees meer

Biscotti.

Biscotti.

Geplaatst op

Knapperig, zoet en gewoon lekker! Deze heerlijke koekjes smaken voor mij alsof ze zo uit de verpakking van de winkel komen. Ik zal niet zeggen zoals bij de echte Italiaan, dat zijn teveel credits. Alleen wist ik wel na het bakken van deze dat ik ze in de winkel voortaan niet meer haal. En jij....Jij hopelijk ook nadat...

Lees meer

Limoen-yoghurtbavarois.

Limoen-yoghurtbavarois.

Geplaatst op

Een fris nagerecht met een lekkere appel-muntgelei. Indruk maak je hiermee vast en zeker, maar begin wel op tijd :-)

Bereidingstijd ca. 45 min. 6 uur wachttijd in totaal. Recept voor vier personen.

Nodig voor 4 schaaltjes

  • 5 gelatineblaadjes (let op aanwijzingen op de verpakking, ik gebruik de gelatine van de welbekende...

Lees meer

Lamskotelletjes, slow-cooked.

Lamskotelletjes, slow-cooked.

Geplaatst op

Voor deze heerlijke lamskotelletjes heb je nodig:

  • 1 lamsrack (ca 3 kotelletjes per persoon)
  • lepeltje boter
  • kruiden naar eigen smaak (bijvoorbeeld rozemarijn, tijm of peterselie.
  • Eventueel wat broodkruim.

Voorbereiding ca. 30 min. Bereidingstijd; ruim 1 uur.

Meng de boter met de fijngehakte (evt. gedroogde)...

Lees meer

Focaccia met rozemarijn.

Focaccia met rozemarijn.

Geplaatst op

Ook zo dol op de geur en smaak van vers brood! Heerlijk, met wat goed beleg of alleen een goede olijfolie! Brood maken is ontzettend leuk, maar kost wel een beetje tijd. Besluit deze focaccia dus niet op zondagochtend om 11 uur te maken (even) voor de lunch ;-)!

Voorbereiding (+wachttijd) zeker 2 uur. Baktijd 25-30...

Lees meer

Sate Ajam. (=kipsaté)

Sate Ajam. (=kipsaté)

Geplaatst op

Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar...

Lees meer

Brownies.

Brownies.

Geplaatst op

Als je dol bent op chocolade en zoetigheid, dan moet je deze écht eens maken.

De ultieme traktatie. Lekker als snack, nagerecht of bij een mental-breakdown ;-)!

Voorbereidingstijd ca. 20 min. Wachttijd (of koeltijd) zeker 2 uur. Bereidingstijd 50 min.

Voor ongeveer 24-36 (afhankelijk van je bakblik en hoe groot...

Lees meer

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Geplaatst op

Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.

Voor zes personen heb je nodig:

  • 50 gram maïzena
  • 5 dl magere melk
  • snufje kaneel
  • 2 dl water
  • 80 gr suiker
  • 25 gr geraspte kokos (garnering)
  • 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).

Siroop:

  • 60 gr suiker *...

Lees meer