Nieuwste recepten

Focaccia met rozemarijn.

Focaccia met rozemarijn.

Geplaatst op

Ook zo dol op de geur en smaak van vers brood! Heerlijk, met wat goed beleg of alleen een goede olijfolie! Brood maken is ontzettend leuk, maar kost wel een beetje tijd. Besluit deze focaccia dus niet op zondagochtend om 11 uur te maken (even) voor de lunch ;-)!

Voorbereiding (+wachttijd) zeker 2 uur. Baktijd 25-30...

Lees meer

Sate Ajam. (=kipsaté)

Sate Ajam. (=kipsaté)

Geplaatst op

Maak jij weleens een lekker saté voor bij een bordje Gado Gado of bij een rijsttafel?! Saté is heerlijk, het ultieme comfort en kan bijna niet mislukken. Voordat ik mijn receptje deel moet ik direct wat bekennen, ik gebruik namelijk nooit een een vaste marinade voor mijn saté. Maar...

Lees meer

Brownies.

Brownies.

Geplaatst op

Als je dol bent op chocolade en zoetigheid, dan moet je deze écht eens maken.

De ultieme traktatie. Lekker als snack, nagerecht of bij een mental-breakdown ;-)!

Voorbereidingstijd ca. 20 min. Wachttijd (of koeltijd) zeker 2 uur. Bereidingstijd 50 min.

Voor ongeveer 24-36 (afhankelijk van je bakblik en hoe groot...

Lees meer

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Nutty dessert. (ookwel Muhallabieh)

Geplaatst op

Muhallebieh, ook wel sahleb of malabi genoemd, allemaal benamingen voor stevige (melk)puddingen.

Voor zes personen heb je nodig:

  • 50 gram maïzena
  • 5 dl magere melk
  • snufje kaneel
  • 2 dl water
  • 80 gr suiker
  • 25 gr geraspte kokos (garnering)
  • 25 gr gepelde (ongezoute) pistachios (garnering).

Siroop:

  • 60 gr suiker *...

Lees meer

Knolselderijsoep.

Knolselderijsoep.

Geplaatst op

Dit soepje maakte ik met Oud en Nieuw als amuse bij een gezellig viergangendiner met vrienden. Had niet eerder met knolselderij gekookt, moet ik direct toegeven.

Dit recept is voldoende om 10-12 amuses te maken. Bereidingstijd 30-40 min.

Nodig:

  • 500 gr knolselderij
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1...

Lees meer

Gehaktballen, gestoofd.

Gehaktballen, gestoofd.

Geplaatst op

Heerlijke gehaktballen van rundergehakt gestoofd in een boullion met verse tomaat. Heerlijk smaakvol gerecht geserveerd met Tunesische broodstengels.

Nodig voor 2-3 personen:

  • 300 gram rundergehakt,
  • 1 ui
  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 teentje knoflook
  • zout en peper naar wens
  • 1 tl kaneel
  • 400 ml water
  • 1...

Lees meer

Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Kip uit de oven met olijven en rozemarijn

Geplaatst op

Snel, licht en makkelijk. Deze kip uit de oven is snel klaar, maar vol van smaak!

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 250 gr kerstomaten
  • wat takjes rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kipfilets van circa 150-200 gr per stuk (in grove stukken)
  • 80 gr zwarte olijven
  • grofgemalen zwarte peper
  • verse...

Lees meer

Gekaramelliseerde venkel

Gekaramelliseerde venkel

Geplaatst op

Zelf nog niet zo heel vaak met venkel gekookt, maar het is echt een heerlijke groente. Maak er graag salade of gooi het door een soepje. Deze gekaramelliseerde venkel is een traktatie an sich.

Voor vier personen heb je nodig:

  • 4 kleine venkelknollen
  • 40 gr boter
  • 3 el olijfolie
  • 2 el suiker
  • 1 tl venkelzaad
  • 1...

Lees meer

Bavarois van witte chocolade.

Bavarois van witte chocolade.

Geplaatst op

Bij deze enkel een fotootje van de ingedriënten. Het dessert zelf was lekker en romig. Maar niet foto-waardig, vond ik ;-)!

Bereidingstijd 20-30 min. Wachttijd (opstijven) minimaal 2 uur.

Voor deze wittechocoladebavarois heb je nodig (voor vier personen):

  • 2 gelatineblaadjes (let op de aanwijzingen van het merk die...

Lees meer

Mueslirepen.

Mueslirepen.

Geplaatst op

Deze mueslirepen zijn snel, makkelijk en lekker. Light, nope : )

Energierijk en een goede bodem voor stevige wandeling of rondje sportschool, dat zeker!

Dit recept is voor ca. 30 repen.

Nodig:

  • 300 gr havervlokken
  • 150 gr sesamzaad
  • 150 gr pompoenpitten
  • 150 gr zonnebloempitten
  • 150 gr rozijnen (of...

Lees meer