Nieuwste recepten

Notengranola

Notengranola

Geplaatst op

In deze tijden van super-, power-, en blablabla food kom je overal wel iets met granola tegen. Ik had ook wel eens zin om dit knapperige goedje te maken. Ik eet het graag bij mijn havermout ’s morgens. Erg makkelijk, lekker. En….de keuken gaat er echt heerlijk van ruiken ;-)

Voor een goede pot vol (van 300 …

Lees meer

Rendang 2.0

Rendang 2.0

Geplaatst op

Officieel is dit recept gebaseerd op de versie van Beb Vuyk. In het Groot Indonesisch Kookboek wordt dit recept gedoopt als kerrie-rundvlees met Midden-Java. Ik vind het qua smaak en bereiding zoveel op rendang lijken dat ik het voor het gemak als rendang 2.0 heb gedoopt ;-)

Het belangrijkste wat voor je voor dit …

Lees meer

Tomatensoep met geroosterde tomaten

Tomatensoep met geroosterde tomaten

Geplaatst op

Zoals inmiddels wel duidelijk is, en zeker bij de mensen die mij persoonlijk kennen, is dat ik dol ben op homemade soep.

Dit keer een huisgemaakte tomatensoep, gemaakt met in de oven geroosterde tomaten. Deze soep is gemaakt zonder bouillonblokjes en hij kan ook gebruikt worden als een pastasaus. “As we …

Lees meer

Filodeegsigaartjes

Filodeegsigaartjes

Geplaatst op

Zoet, zoet en nog eens zoet! Deze sigaren zijn heerlijk en heel goed voor je suikerspiegel ; - )

Persoonlijk vind ik filodeeg echt een crime om mee te werken, maar deze hapjes zijn het waard!

Je hebt nodig voor 12 sigaartjes;

  • 12 vellen van 18x18 cm filodeeg
  • 30 gr geschaafde amandelen
  • 10 gram witte rozijnen
  • 40 gram …

Lees meer

Kip met kardemomrijst

Kip met kardemomrijst

Geplaatst op

Wat een gerecht. Malse kip met zachte, bijna-fluweelzachte rijst na het langzaam gaar stomen!

Bereidingstijd 40-45 minuten

Nodig voor vier personen:

  • 1 kg kippendijen
  • handje cranberry’s
  • 4 el olijfolie
  • 2 middelgrote uien (in plakjes)
  • 10 kardemompeulen
  • een paar kruidnagels
  • 3 kaneelstokjes
  • 300 gr basmatirijst
  • 5 1/2 …

Lees meer

Venkelsalade met kip, saffraan en sinaasappel

Venkelsalade met kip, saffraan en sinaasappel

Geplaatst op

Het lijkt wel Ottolenghi-week! Deze week veel uit zijn geweldige boeken gekookt. Zo ook deze lichte en makkelijke venkelsalade!

Bereidingstijd ongeveer 60 minuten.

Nodig voor zes personen: 1 sinaasappel, 50 gr honing, 0.5 tl saffraandraadjes, 1 el wittewijnazijn, 1 kg kipfilets, 4 el olijfolie, 2 kleine venkelknollen …

Lees meer

Appelchips

Appelchips

Geplaatst op

Een gezonde snack. Wel een beetje tijdrovend ;-)! Het duurt namelijk 2.5 uur voordat deze knapperige gezonde chips klaar zijn!

Ik kwam dit idee tegen op Instagram en heb ’m iets aangepast naar mijn eigen idee en smaak.

Nodig: (vooral afhankelijk van de grootte van je oven voor de hoeveelheid).

In ieder geval …

Lees meer

Gehaktballetjes met een touch uit het Midden-Oosten

Gehaktballetjes met een touch uit het Midden-Oosten

Geplaatst op

Ras el Hanout is een Marokkaans kruidenmengsel met soms wel meer dan 20 specerijen, zoals kaneel-nootmuskaat-gember-peper-komijn-nigella-kardemom etc etc.

Voor circa 10 van deze gehaktballetjes heb je nodig:

  • 250 gr (runder)gehakt
  • 0.5 gesnipperd rood uitje
  • 1.5 teentje knoflook
  • een scheutje ketchup
  • 1-2 el paneermeel
  • wat …

Lees meer

Pesto van koriander

Pesto van koriander

Geplaatst op

Deze pesto bedacht ik om mijn zoete-aardappelsoep net iets spannender te maken. Het is een pesto, maar wel zonder de kaas die je in de ‘klassieke’ versie met basilicum terugvindt.

Nodig: 2-3 takjes koriander (zonder steeltjes), 0.5 knoflookteentje, (goede)truffelolie, een snufje zeezout. Handje …

Lees meer

Zoete aardappelchips

Zoete aardappelchips

Geplaatst op

Ik was een soepje aan het maken van de zoete aardappel en had teveel over. Ik las toevallig laatst op de website van Uit Pauline’s Keuken een recept voor chips van bataat!

En zo geschiede.

Nodig; in dunne repen geschilde zoete aardappel (met of zonder schil), een beetje (kokos)olie en wat zout.

De dunne repen …

Lees meer