Nieuwste recepten

Walnoot-kaneelmakronen

Walnoot-kaneelmakronen

Geplaatst op

Wat een feest zijn deze koekjes! Om te maken en nog lekkerder om te eten natuurlijk!

Ze zijn lekker luchtig met een goede crunch. En die gebarste bovenkant? Dat hoort!

Voor 16 stuks heb je nodig:

  • 50 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 el bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl kaneel (of koekkruiden)
  • 100 …

Lees meer

Curry met pompoen, linzen en doperwten

Curry met pompoen, linzen en doperwten

Geplaatst op

Dit kleurrijke festijn wil jij toch ook wel op je bord! Ik ga niet meer over de variaties met pompoen beginnen, anders val ik in de herhaling. Wat ik wel weet dat dit heel lekker is!

Voor twee personen

  • halve flespompoen (in blokjes en geschild)
  • 200 gram linzen (uit blik)
  • handje (diepvries)erwten
  • 1-2 el currypasta of …

Lees meer

Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet

Geplaatst op

Dat je van zoveel verschillende groenten friet kan maken is nu wel bekend.

Heb je bijvoorbeeld mijn koolraapfrietjes of polentafriet (Oké, dit is geen groente haha) gezien?!

Heerlijk toch, al die variatie! En nog best bewust of redelijk gezond als je het in de oven gaart i.p.v in de frituurpan.

Zoete aardappelfriet …

Lees meer

Banaan-karamelmuffins

Banaan-karamelmuffins

Geplaatst op

Fluffy muffins met een knapperig stukje karamel?! Klinkt dat je goed in de oren!

Deze muffins nam ik vorige week mee naar Crossfit Lelystad in ruil voor een lesje samen met mijn broer. Ze zijn goed geslaagd en daarom liet ik ze ook (zoals altijd) op het werk proeven.

Stiekem maakte ik deze muffins ook in de vorm van …

Lees meer

Pompoen (Gevuld)

Pompoen (Gevuld)

Geplaatst op

Alle blogs, Instagram, noem maar op staan vol met pompoen-gerelateerde gerechten!

Het is een veelzijdige groente, voor zowel hartig als zoet! Heb je deze chocoladekoekjes bijvoorbeeld al gezien?!

Vorige week maakte ik deze gevulde pompoen, een feestje (wel wat tijdrovend!). Maar het was het waard.

Voor twee personen …

Lees meer

Knolselderijfriet

Knolselderijfriet

Geplaatst op

Nadat ik deze week al enthousiast reclame maakte voor mijn koolraapfrietjes is het nu de beurt aan de knolselderij!

Frietjes zijn van zoveel verschillende groenten lekker! Van de normale pieper tot aan de pompoen én zelfs kikkererwten!

Voor twee porties knolselderijfriet heb je nodig:

  • een halve knolselderij
  • beetje …

Lees meer

Pannenkoekjes van pompoen

Pannenkoekjes van pompoen

Geplaatst op

Van de week kwam ik er achter dat ik maar liefst 10 recepten met pompoen online heb staan! Inclusief deze + een nog ‘upcoming’ recept alweer 12. Je zou er maar druk mee zijn ;-)!

Deze pannenkoekjes zijn een beetje ontstaan uit het idee van de Antillaanse pannenkoekjes die wat bekender zijn. Alleen had ik …

Lees meer

Tiramisutaart

Tiramisutaart

Geplaatst op

Mijn vader heeft laatst de mooie leeftijd van 65 jaar gehaald! En hij gaat na jaren hard werken ook (bijna) met pensioen! Dat is een taartje waard toch?!

Het werd deze tiramisutaart en wat was hij heerlijk!

Wat heb je nodig voor een taartje voor 6-8 personen (diameter 20 cm)

Bodem

  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel …

Lees meer

Zalm uit de oven met een honing-mosterdjasje

Zalm uit de oven met een honing-mosterdjasje

Geplaatst op

Dit is een favoriet hier thuis! Altijd goed, altijd lekker!

Heerlijk bij gebakken aardappeltjes of bij een salade!

Per persoon heb je het volgende nodig:

  • 1 stukje zalm (voorkeur vers)
  • een 2 el mosterd
  • eetlepel honing
  • zout & peper naar eigen smaak.

Verwarm de oven voor op 180 graden °C.

Voor de mooie glans meng je …

Lees meer

Chocolademousse (zonder room)

Chocolademousse (zonder room)

Geplaatst op

Ja, je las het goed! Een heerlijke luchtige chocolademousse zonder slagroom! 1 groot feest en dat binnen 10 minuten klaar!

Hoe maak je dit?!

Voor twee porties:

  • 2 eieren (gescheiden)
  • 70 gram pure chocolade (70%)
  • eventueel een scheutje marsala of amaretto ;-)!

Scheid de eieren eerst.

Laat de chocolade au-bain-marie …

Lees meer