Crackers

Crackers

Geplaatst op

Het recept voor deze crackers zag ik bij een van mijn foodie-vrienden op Instagram. @Natalieskeuken , zoek haar maar eens op. Het is een actieve, echte foodie die volop heerlijke recepten post!

Ik heb het receptje iets aangepast en het resultaat mag er wezen! Ik heb er al van gesmuld met een heerlijk plakje kaas :)

Voor ongeveer 8-10 crackers heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 100 gram havermout
  • 25 gram fijngehakte amandelen
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram pompoenpitten (fijngehakt)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 snuf knoflookpoeder
  • 25 gram lijnzaad
  • 20 gram sesamzaad.

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle ingrediënten door elkaar. Maak hier een soort bal van. Doe dit tussen twee vellen bakpapier en rol zo dun mogelijk uit. Hoe dunner, hoe knapperiger. Bak dit ongeveer 20 minuten. Als er nog ‘vochtige’ stukjes zijn kun je deze nog een paar minuten laten ‘bakken’ of eigenlijk drogen in de oven.

Bewaar, smul en geniet met een lekker belegje. Luchtdicht bewaren!