Koolraapfriet

Koolraapfriet

Geplaatst op

Ik had nog nooit eerder gekookt met een koolraap! Maar dat geldt voor nog zoveel dingen! Een van mijn lieve, nieuwe collegae had een halve over en we deden een ruil op het werk. Dit zorgde voor wat rare blikken op het werk, maar inmiddels zijn de meeste het gewend dat ik veel over eten (en natuurlijk ook over medische zaken) praat!

Maar wat doe je ermee :)

Ik bedacht deze frietjes en ook een wokgerecht. De laatste komt nog online op de blog!

Voor de frietjes heb je nodig:

  • Een stuk koolraap
  • wat olijfolie
  • snuf (Himalaya)zout.

Verwarm de oven voor op 180-190 graden Celsius. Schil en snij de koolraap, met een scherp mes, in reepjes. Bestrooi ze met een beetje olijfolie. Echt een paar theelepels is al ruim zat. Leg ze op een, met bakpapier beklede, bakplaat.

Bak ze in 30-35 minuten gaar in de oven. Bestrooi na het bakken met wat (Himalaya)-zout!

Bon appetit! En collega, dankjewel :)