Pompoen-chocoladekoekjes

Pompoen-chocoladekoekjes

Geplaatst op

Pompoen in een koekje?!

Yes, I did! Ik kwam dit laatst tegen in een tentje, waar het voornamelijk de pumpkin-spices waren die de overhand hadden. Pompoen is vrij variabel, zoals we inmiddels wel weten. Van soep tot salades, maar ook een pompoentaart smaakt heerlijk!

Ik gebruikte in deze smakelijke koekjes de pompoen als ei-vervanger, dus de koekjes zijn voor de liefhebber ook nog veganistisch.

Nieuwsgierig geworden? Zo maak je ze!

Voor 8 stuks

  • 125 gram pompoenpuree
  • 80 gram pure chocolade in stukjes
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 1 el (soja)melk
  • 100 gram (boekweit)meel of bloem
  • 50 gram (volkoren) speltmeel
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Meng alle ingrediënten (behalve de melk) in 1x met elkaar tot je een samenhangende ‘bal’ hebt.

Toch wat droog? Voeg dan de melk toe.

Maak hier mooie koekjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak ze in circa 20-25 minuten goudbruin.

Ze worden harder als ze afkoelen, enjoy!!