Aardappelgratin.

Aardappelgratin.

Geplaatst op

Ik doe weer mee aan insiderchallenge!

Wat dit inhoudt? Kortweg dat ik mag koken met producten van een bekend merk, dit keer Celavita! En wel samen met de bekende dames van CLF (Chickslovesfood). Super leuk, dus toen begin deze week het hele pakket met aardappelen binnen kwam begon het nadenken weer voor hét ultieme recept.

Ik maakte deze heerlijke aardappelgratin met hüttenkäse en Parmezaanse kaas. Heerlijk vullend. Lekker met wat salade of een stukje vlees/vis.

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 400 gram Celavita-aardappelen (de kruimig kokende)
  • 1 bakje Hüttenkäse (200 gram)
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • 2 el gedroogde kruiden (bijvoorbeeld peterselie of basilicum)

Gebruik je andere aardappelen dan die van Celavita? Natuurlijk prima, denk eraan dat je beter voorgekookte aardappelen kan gebruiken, Anders worden ze nooit gaar.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Meng de aardappelen met de cottage cheese + wat peper.

Leg deze in een kleine ovenschaal en laat dit circa 5-10 minuten bakken in de oven.

Ondertussen klop je de eieren los met een snuf zout, de Parmezaan en de gedroogde kruiden.

Giet dit over je aardappelen heen en bak dit in circa 20 minuten gaar + goudbruin.

Serveer met een goed stukje vlees of een smakelijke salade.

Eet smakelijk!