Aardappelschijfjes.

Aardappelschijfjes.

Geplaatst op

Een klassiek bijgerecht die je zo spannend kan maken als je zelf wil. Denk aan tijm. Of juist rozemarijn. Of toch citroenschil en marjolein? En voor een spicy touch ga je voor cayennepeper, knoflook en bijvoorbeeld geraspte kaas. Kortom genoeg te variƫren!

Nodig voor 4 porties

  • 8 grote aardappelen (ik gebruikte iets kruimige)
  • Grote pan met kokend water
  • Kruiden naar wens
  • Olijfolie
  • Zout
  • Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Was de aardappelen en snij ze met schil in plakken van 1 cm. Kook ze kort in het kokende water totdat je er bijna doorheen kan prikken met een mesje.

Giet de schijfjes af, laat even uitlekken. En dep ze droog met een schone theedoek of een stukje keukenrol.

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, kruiden naar wens (op de foto heb ik tijm gebruikt).

Bak ze in 20-25 min goudbruin. Breng op smaak met een snufje zout