Aardbeienslof.

Aardbeienslof.

Geplaatst op

Oké, voorlopig hou ik op met alle aardbeien-baksels ;-)!

Na een cheesecake of een tiramisu. het kan allemaal!

Zo ook, deze slof! Mr J was jarig, alweer een maand terug en wilde per sé een slof voor zijn verjaardag. Laat ik nú net toevallig een tijd terug een sloffenvorm gekocht hebben ;-)! Deze moest toch eens gebruikt worden.

Het was goed geslaagd, hij smaakte alsof hij van de bakker kwam. Een feest op tafel en goed voor 8 bescheiden stukjes.

Nodig voor 1 slof:

SLOFFENDEEG

  • 175 g bloem
  • 150 g boter
  • 6 g bakpoeder
  • 145 g witte basterdsuiker
  • 0.25 ei

CUSTARD

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 35 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 el bloem

TOPPING

  • 125 ml slagroom
  • 500 g aardbeien

Start met het maken van de custard.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng in een pan de rest van de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met het scheutje koude melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Schenk het eidooiermengsel in de pan en roer goed door. Breng de custard aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de custard afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Door de folie krijg je geen velletje op je room

Dan nu je sloffendeeg

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, bakpoeder, suiker en het ei. Kneed tot een soepel deeg. Ik heb alles in de keukenmachine gedaan, maar met de hand of handmixer kan ook prima.

Als het deeg gemengd is en naar wens zorg je dat je vorm ingevet is. Leg de sloffenvorm op een bakplaat met bakpapier erop. Schep het deeg in de vorm. Maak er een kleine groeve in, in het midden. Leg hier de helft van de custard in. Bak in circa 25 minuten goud bruin en gaar.

Geen sloffenvorm? Dit is geen probleem. Dit taartje kan ook prima in een kleine springvorm gemaakt worden!

Topping

Klop de slagroom op en meng met de resterende custard. Verdeel de banketbakkersroom over de sloffenbodem. Maak de aardbeien schoon en druk ze in de banketbakkersroom. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren.

Enjoy!