Ananas-gemberjam.

Ananas-gemberjam.

Geplaatst op

Vroeger was ik thuis altijd dol op ananasjam! En nu dus ook al weer een tijdje de 'craving'.. Je komt het alleen bijna nergens tegen! Dus.. zelf maken! En dat pakt hartstikke goed uit.

Lees je mee? Voor 1 pot heb je nodig:

  • 325 gram ananas
  • 1 potje Chinese bakgember
  • 150 gram geleisuiker
  • Sap van 2 mandarijnen
  • 1 steranijs
  • 40ml water

Ik heb wat minder geleisuiker gebruikt dan je misschien in de ‘tradiotioneele’ recepten zal aantreffen. Gaat prima...

Snij de ananas in grove stukken.

Ik had verse ananas in stukken in de vriezer.

Doe de ananas samen met de overige ingrediënten in de pan. Breng het langzaam aan de kook en laat het rustig pruttelen.

Steriliseer een weckpotje, ik doe dit in mijn magnetronsterilisator van de babyflesjes, maar in een grote pan kan natuurlijk ook.

Giet de warme jam in de weckpot en doe het deksel er direct op, zet de pot op zijn kop, nu ontstaat er een vacuüm.

En blijft de jam langer houdbaar.