Andijviestamppot met gekaramelliseerde uitjes.

Andijviestamppot met gekaramelliseerde uitjes.

Geplaatst op

Even wat anders! De winter komt eraan, tijd om dat wintervachtje te kweken ;-)!

Een stamppotje gaat er hier in onze Suri-Indo-NL keuken altijd in! Maar dan wel met een touch...

Voor 3-4 personen heb je nodig

  • 1 kg aardappelen
  • Goede krop andijvie of zak gesneden 500 gram
  • 1 rode ui
  • 2 el honing
  • 1 el balsamico
  • Olijfolie
  • 2 el mascarpone

Bereid de aardappelen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ze moeten in ieder geval stampbaar zijn.

Snij de andijvie, indien nodig of pak het uit de zak ;-)!

Terwijl de aardappelen op staan snipper je de ui en bak deze eventjes om in olijfolie. Schenk hier de honing en balsamico bij totdat het een beetje dikker wordt.

Giet je aardappelen af. Breng deze op Smaak met zout, peper en een snuf nootmuskaat. Meng de mascarpone door de aardappelen en prak dit of stampen dus... stamp natuurlijk de andijvie mee.

Serveer met spekjes of een rookworst.