Appel-kaneelcake.

Appel-kaneelcake.

Geplaatst op

Als je op visite neem je wat mee?! Althans, dat is vaak mijn motto. Dus zo werd deze cake om 8.30 uur gebakken op mijn vrije dag haha! Het werd nog een cake met een feestelijk randje ook voor de betreffende persoon, dus dubbel op!

Het is een snel recept, zo klaar en wat ons betreft goed geslaagd! Fris door de appel, op smaak door de kaneel!

Hier het recept!

Nodig:

  • Een kleine appel (Jonagold of Elstar bijvoorbeeld)
  • 100 gram (kokosbloesem)suiker
  • 1 halve vanillepeul
  • 1 el kaneel
  • 150 gram roomboter (op kamertemp)
  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2-3 el melk.

Verwarm de oven tot 180-190 graden.

Klop de eieren samen met de boter en suiker in enkele minuten luchtig.

Meng de kaneel mee en de vanillemerg.

Rasp de appel door het beslag.

Meng het meel door het beslag totdat het een egale massa is. Eventueel voeg je nu dan ook de melk toe als het beslag te dik aanvoelt.

Bekleed een bakblik met bakpapier.

Bak de cake in circa 30-35 min gaar. Hij is klaar als het prikkertje er droog uit komt.:-)