Appel-kaneelpannenkoeken.

Appel-kaneelpannenkoeken.

Geplaatst op

Het normale leven is weer begonnen. Ik ben weer aan het werk, na 17 weken (!) thuis. Dit klinkt buitensporig veel, maar de weken zijn echt voorbij gevlogen. Van een wereld van luiers, knuffelen en voeden over naar de orde van de dag: anesthesiologie. Als ik dit schrijf mag ik nog even thuis genieten (een weekje) maar ik ga er nu al vanuit dat ik met een glimlach (en een kleine traan) terugkijk naar mijn eerste werkweek!

Het leventje met relaxed ontbijten (althans wanneer je wil of kan) is dus ook voorbij. Deze appel-kaneelpannenkoeken staan dus niet meer op het menu op de standaardochtend, jammer! Lekker zijn ze wel! Ook maken?

Voor zes stuks heb je nodig:

  • 1 geraspte appel
  • 125 gram zelfrijzende bakmeel
  • 250 ml soyamelk
  • 1 ei
  • 1 el kaneel
  • boter om in te bakken

Meng alle ingrediƫnten met elkaar en laten even 5 minuten staan.

Verwarm steeds een beetje boter in een koekenpan en pak de pannenkoeken.

Ik hoef niet uit te leggen hoe je een pannenkoek bakt toch? Maar bak deze aan beide kanten goudbruin ;)

Serveer met poedersuiker of wat stroop!