Appel-kruimelcake.

Appel-kruimelcake.

Geplaatst op

Een heerlijk, makkelijk receptje voor een smakelijke cake!

Succes gegarandeerd!

Nodig voor springvorm van 23 cm:

  • 200 gram bloem
  • 200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 175 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 appels (in kleine blokjes)
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • handje cranberries
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1-2 el walnoten

Crumble

  • 40 gram koude boter
  • 40 gram suiker
  • 40 gram bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen goed in.

Klop eerst de suiker luchtig samen met de boter.

Eenmaal luchtig voeg je de eieren 1-voor-1 toe. Klop weer even door.

Voeg nu de bloem + bakpoeder toe aan het beslag. En tot slot de kaneel en noten & cranberries.

Als je twee handen extra hebt of een keukenmachine zoals ik, kun je terwijl je het beslag maakt de appeltjes alvast ontdoen van het klokhuis en klein snijden. En anders doe je nadat je beslag klaar is :)

Maak ook de crumble. Doe dit door de boter, suiker en bloem samen te kneden tot kleine kruimeltjes of stukjes.

Giet het beslag in de springvorm, leg de appelstukjes erop en totslot de crumble.

Bak de cake in 40-45 minuten goudbruin en gaar.

Als hij te snel bruin wordt, dek hem dan af met wat aluminiumfolie

Laat afkoelen en snij aan.

Serveer eventueel met wat lobbig geklopte slagroom!