Appelmoes.

Appelmoes.

Geplaatst op

Het is nooit mijn intentie geweest om een mom-blogger te worden. Ik vind het hartstikke leuk en lees dan ook genoeg blogs over het ouderschap, voeding voor kinderen etc etc. Maar mijn foodblog is al een geëscaleerd iets, dus we houden het bij de 'normale recepten'.

Desalniettemin geniet ik wél van het maken van allemaal hapjes voor mijn dochter. Ze is nu 5.5 maand en het is een geboren foodie. Van zoete aardappel tot spinazie en van banaan met nectarine tot aan deze appelmoes. Kleine Yara smult het weg!

Deze appelmoes was een traktatie en hij is voor ons als volwassenen ook lekker kan ik je verklappen.

Voor vier babyporties heb je nodig

  • Twee appels (Ik gebruikte Junami)
  • 150 ml water

Snij de appels in stukjes en ontdoe deze van het klokhuis.

Ik heb er voor gekozen de schil erop te laten zitten, meer vitamines. Maar als je ze wil schillen, mag het natuurlijk wel.

Doe de appelblokjes in het water. Breng dit aan de kook voor circa 10-15 minuten. In ieder geval totdat de appelblokjes zacht worden.

Laat het even afkoelen en hak het tot moes in de keukenmachine.

Simpeler kan niet!

Varieer ook eens met 1 appel en 1 peer, ook heerlijk!