Babyshower-brownies

Babyshower-brownies

Geplaatst op

Deze brownies zijn variatie nummer zoveel op deze blog! Net zoals de baby-cake die al online kwam kun je ook een geboorte-traktatie met brownies maken!

Voor 24 brownies (in groot rechthoekig bakblik)

  • 350 gram chocolade (puur is het lekkerst, maar ik gooi er ook wel een melkchocolade of iets met een smaakje doorheen)
  • 280 gram suiker
  • 150 gram noten (pinda’s, walnoten etc)
  • 60 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • 4 eieren
  • Garnering: Extra pure chocolade en roze/blauwe muisjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet een bakvorm in. Bekleed deze met bakpapier zodat er in ieder geval aan twee kanten bakpapier over de rand hangt. Je kan de grote ‘brownie’, na het bakken, makkelijk eruit pakken.

Zeef de bloem met het cacaopoeder in een kom. Schep er de suiker, noten en chocolade doorheen.

Doe de boter en eieren bij de droge ingrediënten. Schenk hier ook de vanille-essence bij. Roer dit alles goed door. Schep het in de vorm. Bak het voor ongeveer 50 min.

Let op: Hij moet niet kurkdroog zijn als hij de oven uitkomt.

Mocht je nu een grote vorm gebruiken? Dan worden de brownies natuurlijk ook platter, bak ze dan hooguit 30-35 minuten om ze van binnen nog een beetje chewy te houden. Mits ze in de oven te snel verkleuren, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Eenmaal afgekoeld, bestrijk de brownies met gesmolten chocolade en strooi de muisjes in de gewenste kleur over. Laat de brownies verder wat opstijven in de koelkast. En snij daarna in stukken.

Enjoy!

Neem dan uit de vorm en snij in stukjes!