Bakkeljauw.

Bakkeljauw.

Geplaatst op

Vorige week dat heerlijke kousenband-receptje gezien?? Om maar een beetje in de Surinaamse sferen te blijven nu dus ook een ander lekker recept online.

Bakkeljauw is gedroogde (+gezouten) kabeljauw. Heerlijke vis bij een bordje 'telo' (gebakken cassave) of op een broodje. Of als je je bakkeljauw over hebt en dan in een omelet verwerkt. Begin er nu alweer zin in te krijgen.

Enfin, het werd tijd dat er een bakkeljauw-receptje online kwam, dus zo geschiedde!

Voor 3-4 porties heb je nodig

  • 400 gram bakkeljauw (te koop bij toko)
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 grote tomaat (in blokjes gesneden)
  • zonnebloemolie
  • zwarte peper
  • 2 takjes verse peterselie

Begin met het uitkoken van de bakkeljauw. De bakkeljauw is namelijk ingemaakt in zout, lees héél veel zout. Zet dus een pan met water op en kook de vis hierin uit gedurende 5-10 minuten.

Ik heb dit 3x herhaald (met schoon water) en daarna de vis nog eventjes in wat koud water laten staan.

Pluis dan de vis helemaal fijn. Zorg dat je alle graatjes goed verwijderd hebt.

Bak de ui en knoflook eventjes in een beetje olie.

Voeg de tomaat (in blokjes) toe en bak de bakkeljauw mee.

Laat dit lekker sudderen, samen met toegevoegde ketchup en een beetje water.

Tot slot, voeg je de peterselie toe en laat je dit lekker pruttelen.

Serveer met rijst of met cassave...


Voor de cassave heb je 1 cassave nodig

Schil de cassave en snijd in stukken.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

Kook de cassave eerst gedurende 5 minuten voor.

Leg deze daarna, besprenkeld met een beetje olie, op een (met bakpapier beklede) bakplaat.

Bak je cassave in circa 15-20 minuten goudbruin.