Bami.

Bami.

Geplaatst op

Bami, een favorietje bij ons thuis. Als mijn moeder bami maakt, smaakt het altijd (maar dan ook altijd) hetzelfde. Een gave of een kunst, maar dat maakt het zo heerlijk.

Laatst had ik een; ik-heb-zin-in-bami-momentje. Geen mie in huis, maar wel spaghetti. En dat is precies hetgeen wat voor een Javaanse bami wordt gebruikt. Javaans? Inmiddels zal het bekend zijn dat de Surinaamse keuken bestaat uit zoveel culturen. Van Indonesische invloeden tot een vleugje Nederlands. Heerlijk, lekker gevarieerd.

Ook een pan bami maken? Lees mee!

Dit heb je nodig (voor 2-3 goede personen)

  • 250 gram spaghetti
  • 4 takjes peterselie
  • 1 rode ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 el ketjap manis
  • 2 blokjes Maggi-blokjes
  • Mespunt Kentjoer, gemberpoeder, 5 spices en laos
  • (zonnebloem)olie
  • optioneel: kippendijfilet (bak dit dan mee met de ui en knoflook in de eerste stappen)

Kook de spaghetti beetgaar in een ruime pan met kokend water en 1 Maggiblokje.

Hak de knoflook en de ui fijn. Snij ook de blaadjes van de peterselie alvast kleiner.

Giet de spaghetti af in een vergiet en schep terug in de pan.

Pak een (wok)pan, schenk er een halve eetlepel zonnebloemolie. Bak de knoflook en ui hierin. Voeg de ketjap, kruiden en het andere Maggi-blokje toe.

Tot slot voeg je de (reeds gekookte) spaghetti toen aan de (wok)pan. Schep dit even goed om zodat alle slierten goed bedekt zijn met de kruiden. Maak je bami af met de fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Serveer je bami met kipsate of bijvoorbeeld kousenband