Banaan-boekweitpannenkoekjes.

Banaan-boekweitpannenkoekjes.

Geplaatst op

Ik ben dol op pannenkoeken, ik eet ze het liefst in de ochtend/middag of tussendoor. Maar goed, op het werk pannenkoeken bakken wordt wel heel bont.

Het is leuk om een beetje de hype uit te proberen. Ik moet zeggen dat dit de ene keer succesvoller is dan de andere keer, haha. Banaan-ei werkt hier niet. En ook de pannenkoekjes met alleen havermout, banaan en ei waren nog geen daverend succes. Smaak prima, maar niet in zijn geheel op mijn bord te krijgen. Jammer, maar bij deze een confession! ;-)

Deze pakte wél goed uit. Ze zijn goed voor je, lekker licht (voor de liefhebber: glutenvrij!) en je kan een hele ochtend door na een stapel van deze goodies.

Voor zes stuks heb je nodig

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 3 el boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Beetje (kokos)olie

Prak de banaan helemaal fijn met een vork.

Meng dit dan met de overige ingrediënten, behalve de olie.

Laat het dan even 1-2 minuten staan zodat de bakpoeder heel kort even zijn werk kan doen.

Dit is niet wetenschappelijk bewezen, ik geloof hier gewoon in ;-)!

Verhit de olie in een koekenpan.

Pak een grote lepel en schep mooie hoopjes van het deeg in de pan.

Als het begint te bubbelen kun je ze omdraaien.

Huphupbarba, goed...je snapt het idee. Doe aan de andere kant hetzelfde.

Serveer met wat maple syrup, honing of lekker wat vers fruit.

Enjoy!