Bananenbrood met peer en chocolade.

Bananenbrood met peer en chocolade.

Geplaatst op

When life gives you lemons.... uuuh peren bedoelde ik!

Een van mijn collegae heeft een overload aan peren. De foodie in mij dacht nog eventjes, gimme gimme. Zeker als je aan perenchips, peren-amandeltaart of iets met gekaramelliseerde peer bijvoorbeeld denkt. De verstandige studerende arts-assistent in mij accepteerde dus maar liefst drie peertjes! ;-)

Ik besloot ze te verwerken in een bananenbrood! Heerlijk als snack en het ultieme powerfood voor tijdens de stress die nog komen gaat!

Voor 1 bananenbrood:

  • 2 kleine handperen
  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 grote el cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 150 gram volkoren speltmeel (of gewone bloem)
  • 8 gram bakpoeder
  • handje gemengde noten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Klop de eieren met een vork even op. Doe hier de geprakte banaan bij.

Snij de peren (met schil kan prima) in kleine blokjes. Meng deze, samen met de chocolade en cacao, door het banaan-eimengsel.

Even mengen, voeg dan de noten en meel (+bakpoeder) toe.

Giet dit beslag in je bakvorm en bak het brood in 40-45 minuten gaar.