Bastogne Brownies.

Bastogne Brownies.

Geplaatst op

Zo, dat is lang geleden. De laatste post kwam in augustus online jongens...! Oeps, dat is een tijd terug ja.

Ach, het normale leven gaat hier gewoon door en de blog is er wat bij ingeschoten. Gelukkig was er genoeg keuze of wat zeg ik... is er voldoende keuze op de blog! Over keuzes gesproken? Deze brownies zijn een lekkere andere keuze als je even geen pepernoten of marsepein wil eten. Wel chocolade, wel koekjes en vooral lekker....

Bakken maar!

Voor 16-20 goede stukken heb je nodig:

  • 300 gram suiker
  • 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram bastogne-koekjes (in stukjes)
  • 150 gram pecannoten (ongezouten)
  • 80 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 5 eieren
  • snuf grof zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bedek een bakblik (25x25cm) met wat bakpapier. Hak de chocolade en de koekjes in kleine stukjes. En halveer de pecannoten. Meng in een kom eerst alle droge ingrediƫnten. Dus de bloem, cacao, chocolade, noten, koekjes en het zout. Even doorroeren. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Doe de eieren en de boter bij de overige ingredienten in de kom. Even doorroeren en je beslag is klaar. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in circa 35-40 minuten gaar. De brownies klaar? Even testen met een prikkertje, als deze er droog uitkomt zijn ze goed. (Mits je in en stukje gesmolten chocolade prikt natuurlijk ;-)). Laat het geheel even afkoelen, haal de 'grote brownie' uit de bakvorm en snij de brownie in de gewenste grootte/aantal stukjes.

Eet smakelijk!