Biscotti

Biscotti

Geplaatst op

Knapperig, zoet en gewoon lekker! Deze heerlijke koekjes smaken voor mij alsof ze zo uit de verpakking van de winkel komen. Ik zal niet zeggen zoals bij de echte Italiaan, dat zijn teveel credits. Alleen wist ik wel na het bakken van deze dat ik ze in de winkel voortaan niet meer haal. En jij….Jij hopelijk ook nadat je deze gemaakt hebt!

Voor ongeveer 36 van deze heerlijke biscotti heb je het volgende nodig:

  • 375 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren.

Qua vulling of variatie kan je helemaal los gaan met bijvoorbeeld

  • witte chocolade
  • noten
  • sinaasappelschil
  • stukjes gedroogd fruit
  • stukjes (bak)gember

Ze waren eerder al succesvol met stukjes gember en noten. Of maak eens een double-chocolate versie met 2 el cacao door het beslag en stukjes pure chocolade erbij. Of varieer met gedroogd fruit. Kortom… de keuze is reuze ;-)!

Verwarm de oven voor op tot 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng alle ingedriënten (ook alle variabele ingedrënten). Kneed het met de hand. Niet schrikken, in de eerste instantie is het een soort kruimeldeeg.

Maar gewoon doorkneden, maar kneed het deeg niet te lang door. Anders smelt de suiker.

Boetseer het deeg, als een soort broodje, op de bakplaat. Druk de bovenkant een beetje plat. Het moet eruitzien als een soort platte ciabatta. Zie ook de foto.

Bak je ‘brood’ ca. 30 minuten tot het lichtbruin en gaar is. Verlaag nu de oventemperatuur naar 140°C.

Laat het ‘brood’ afkoelen.

Als dit zover is, komen je ‘knive-skills’ aan bod. Snijd het brood in (zo dun mogelijke) hele dunne plakjes. Ik vond dat nog de grootste uitdaging!

Leg deze plakjes weer op de bakplaat en bak ze nog ongeveer 15-20 min af totdat ze krokant en droog zijn.

Kleine subtiele waarschuwing van mij en Annabel; maak deze koekjes niet te dik, anders breek je echt je tanden er op af

Recept gebaseerd op versie uit Simple Pleasures van Annabel Langbein