Bitterkoekjes Panna Cotta.

Bitterkoekjes Panna Cotta.

Geplaatst op

Nog zo een feestelijke topper voor de feestdagen! En ook nog eens snel klaar te maken. Ideaal ook als je meerdere personen verwacht.. Een lekkere romige panna cotta met de smaak van bitterkoekjes, yum!

Of wil je lastminute nog een toetje voor vanavond?

Voor 6 porties heb je nodig

  • 500 ml slagroom
  • 250 gram vanilleyoghurt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 5 bitterkoekjes (geraspt en in kleine stukjes gesneden)
  • 50 gram poedersuiker
  • 5 ½ gelatineblaadjes (dr Oetker)

Extra benodigdheden: 6 Timbaaltjes van 150 ml en anders 6 leuke schaaltjes.

Vul een kommetje met koud water en laat de gelatineblaadjes hierin weken gedurende 5 minuten. Verwarm de slagroom samen met de slagroom en vanille-extract. Het hoeft niet te koken.

Rasp de koekjes door de verwarmde slagroom en als je kleine stukjes hebt roer deze er dan ook doorheen. Tot slot de yoghurt erdoorheen roeren. Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze op in het slagroom-yoghurtmengsel. Verdeel het roommengsel over de timbaaltjes. Laat het gedurende 3-4 uur opstijven. Als je een timbaaltje hebt gebruikt, dip deze enkele seconden in een bakje met heet water. En draai de timbaaltjes om op een kommetje en serveer. Als je je in een glaasje serveert, ook prima natuurlijk!

Eet smakelijk.