Bloemkoolsoep.

Bloemkoolsoep.

Geplaatst op

Zo lekker! Dit vind ik een soep die iets luxer smaakt. Lekker vol van smaak en vooral lekker romig. En dat alleen maar door een beetje bloemkool en aardappel. Misschien een leuke suggestie als voorgerecht of als skinny lunch?

Nodig voor vier kommen vol:

  • 1 grote bloemkool (800 gram)
  • 1,5 liter (kokend) water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 kleine aardappels
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook

Snij de knoflook en ui fijn. Verdeel de bloemkool in roosjes en was deze eventjes schoon. Schil de aardappeltjes. Doe alles in de pan.

Giet het water erbij. En de bouillonblokjes erbij.

Breng aan de kook, totdat de bloemkool prakbaar is.

Pureer het fijn met de staafmixer en serveer.

Serveersuggestie: met truffelolie of -balsamico! Of serveer met een gegratineerd stokbroodje