Bodem voor een hartige taart.

Bodem voor een hartige taart.

Geplaatst op

Zelf de bodem maken voor een hartige taart? Probeer het eens!

Het is makkelijk, goed te doen en vooral leuk dat je zelf qua smaken en beetje kan varieren. Wil je meer mediteraans, dan voeg je deze kruiden toe. En dat geldt zo voor alle typische smaak-kenmerken.. (is dat een woord?)

Anyway.. give it a try! Denk qua vulling eens aan pompoen en geitenkaas of juist zalm en asperges

HOW TO?(voldoende voor vorm tot ca 20cm)

  • 200 gram bloem
  • 100 gram koude boter in blokjes
  • snuf zout
  • 1 ei

Als je een keukenmachine hebt: Doe dan de bloem, zout en boter hierin en laat even kort mengen. Voeg het ei toe en laat dit draaien totdat het een vaste bol wordt. Rol dit uit tot een plak van 2 cm dik. Wikkel in plastic folie en laat dit minimaal 30 minuten in de koelkast staan.

Met de hand: Eigenlijk hetzelfde, alleen goed doorkneden totdat je een samenhangende vaste bol hebt.

Goed voor je biceps ;-)!

Bekleed een springvorm (hier 20 cm gebruikt) met bakpapier op de bodem. Invetten van de randen hoeft niet. Rol het deeg uit en bekleed de vorm hiermee. Bak de bodem gedurende 5-10 minuten kort blind.

Dit doe je door het deeg met bakpapier te bekleden. Leg op het bakpapier iets zwaars, zoals speciale bakbonen of gewoon ongekookte rijst

Hierna kun je de bodem vullen naar eigen wens!