Boerenkoolsalade met gerookte zalm

Boerenkoolsalade met gerookte zalm

Geplaatst op

Oh yes! Boerenkoolsalade! De social media staan er vol mee. Kale, zoals het ook genoemd wordt, is lekker veelzijdig.

Ik maakte er eerder al een omelet mee, maar ook een stamppot met zoete aardappel is heerlijk en lekker!

Deze salade was dé ultieme traktatie in het weekend met de knapperige boerenkool en boterzachte stukjes (warme!) gerookte zalm. Krijg je al trek? Ik wel weer inmiddels ;-)!

1 portie is voldoende als lunch, maar ook als maaltijdsalade.

  • 40 gram baby-boerenkool (te koop bij de AH)
  • 50 gram gerookte zalmbuik (visboer)
  • en anders… gewoon gerookte zalmplakken (100 gram)
  • 4 gehalveerde cherrytomaatjes
  • handje pompoen-/zonnebloempitten
  • evt. croutons.

Verwarm in de oven of in een pannetje de gerookte zalm samen met de tomaatjes.

Ze hoeven beiden niet gaar te worden, het is meer voor de smaak en doorwarmen.

Leg de boerenkool op een bord.

Leg de zalm en tomaatjes erbij.

Croutons en pitjes eroverheen.

En…voila!