Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en gehaktballetjes.

Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en gehaktballetjes.

Geplaatst op

Uuuh ja, ik zou wat meer basisrecepten online zetten! Een tijdje terug plaatste ik een poll op mijn instagram -account en stelde de vraag of daar behoefte aan was. JA! was het bijna unamiene antwoord. Ik moet zeggen, er zat wat vertraging in. Maar ik heb mij voorgenomen wat meer aan de blog te doen (voor zover mogelijk... het is maar een hobby!)...

We trappen af met deze stamppot! Traditioneel is boerenkoolstamppot natuurlijk met ‘normale’ aardappel en een stuk rookworst! En naturlijk: een kommetje jus.

Ook dat is erg lekker, maar dat is zo makkelijk (toch) dat je er niet echt een recept voor nodig hebt.

Zonder iemand op de tenen te willen trappen, wat dacht je van deze versie als goedmaker. Een soortgelijke variant, alleen met een beetje extra. Iets meer smaak, beetje meer uitdaging door de ketjap en ja, toch een lekker winters maaltje.

Voor 2-3 goede porties heb je nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 300 gram (fijngesneden) boerenkool
  • 350 gram (mager runder) gehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden knoflookteentjes
  • 2 eetlepels ketjap

Zet wat water voor de aardappelen. Schil deze en snij in hapklare blokjes (dan gaat het gaar koken wat sneller).

Kook de aardappelen totdat ze stampklaar zijn.,

Rol ondertussen de balletjes gehakt. Doe dit door alle ingrediënten door elkaar te mengen en maak er kleine balletjes (walnootgrootte) van.

Bak de balletjes gaar in een koekenpan. Scheutje water erbij en evt nog wat een beetje ketjap. Even pruttelen en klaar.

Ondertussen zijn je aardappelen vast ook klaar. Stamp deze om. Je kan ervoor kiezen om een beetje roomboter mee te stampen. Doe de boerenkool rauw door de aardappelen en stamp lekker samen.

Serveer met de balletjes.

Eet smakelijk!