Boerenkooltaart

Boerenkooltaart

Geplaatst op

Heerlijke hartige taart met boerenkool en zalm! Een feestje op tafel en in een mum van tijd klaar!

Boerenkool is heerlijk veelzijdig. Ik eet het graag in salades of door een omelet. Deze taart is typisch een gerechtje (althans hier) van… ‘wat ligt er nog in de vriezer en koelkast en we maken het snel op…’. En meenemen de volgende dag naar het werk!? Lekker doen, ook de volgende dag heerlijk!

Voor 2-3 personen heb je nodig:

  • 3-4 vellen (diepvries)bladerdeeg
  • 2 el Hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 20 gram babyboerenkool
  • 100 gram zalm (in stukjes)
  • zout en peper

Laat de bladerdeeg ontdooien.

Verwarm dan je oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed een kleine bakvorm (van 15 cm doorsnede) met bakpapier. En leg de bladerdeeg daarin. Zorg dat ze elkaar bij de randen iets overlappen.

Meng de overige ingrediënten met elkaar. En leg dit op het bladerdeeg. Het maakt niet uit dat de bladerdeeg niet alles dekt, de cottagecheese stolt (door het ei) toch in de oven.

Vouw de bladen een beetje dicht en bak je taartje in circa 20 minuten goudbruin.

Na 20-25 minuten stolt de vulling. Schep de taart dan uit de bakvorm en leg op je bakplaat. Zo wordt de onderkant ook mooi gaar en knapperig.

Bak nog voor circa 10 minuten af en serveer. Zowel warm als koud erg lekker!