Bonenchili.

Bonenchili.

Geplaatst op

Ik ben weer terug van een heerlijke vakantie in de States! En wat hebben we het heerlijk gehad!

Natuurlijk heb ik ook heerlijk gegeten. Ik heb dan ook een flinke to-cook lijst gemaakt of eigenlijk toegevoegd aan de lijst die ik al had. Deze chili stond erop en met het wisselende weer is dit de perfecte maaltijd!

Lekker met wat rijst of gerold in een wrap. Of maak er wat platbrood bij en dip-dip-dip!

Voor 3-4 personen heb je nodig:

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl kokosolie of gewoon olijfolie
  • 1 groene paprika
  • 2 blikjes bonen (ik gebruikte bonenmix en kidneybonen)
  • zout en peper naar eigen smaak
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • flinke snuf cayennepeper
  • 2-3 cm rode peper in ringetjes
  • snufje kaneel
  • 1 blikje tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook

Snipper de ui en knoflook. Fruit deze eventjes aan in de olie en bak het gehakt mee.

Voeg de kruiden toe, samen met de tomaten in blik.

Laat dit rustig pruttelen totdat het gehakt gaar is.

Voeg dan de paprika (in stukjes gesneden) toe, dan heb je nog een beetje 'bite' als je eet.

Tot slot voeg je de bonen toe. Deze zijn al gaar dus hoef je alleen te verwarmen.

Laat dit even staan en serveer!

Ps, de volgende dag net zo lekker!