Borrelbrood met Camembert.

Borrelbrood met Camembert.

Geplaatst op

Hoe minder ik iets mag, hoe meer ik er naar smak.

Camembert, heerlijk zo'n stukje zachte kaas! Yumm :)... Dit en al die andere lekkere zachte kaasjes zijn nu even verboden terrein! Maar uit de oven mag het gelukkig nog wel! Dit borrelbrood met warme Camembert is echt om te smullen. Heerlijk met een glaasje rood of port!

Of dus Spa Rood, want dat is ook heel hip!

Wij tuffen ondertussen door Parijs, baguettes eten aan de Seine! We hebben namelijk 10 jaar liefde te vieren!

Voor dit borrelbrood heb je nodig:

  • 300 ml melk
  • 500 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 7 gram gist
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bakje rozemarijn
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 1 bakje Camembert
  • 1 ei

Doe de bloem in een kom en voeg de gist, honing, olie en melk toe. Roer het mengsel in de keukenmachine tot een geheel. Voeg tijdens het kneden in de machine ook een theelepel fijngehakte rozemarijn toe en de cranberries.

Bestuif je werkvlak en handen met bloem. Neem het mengsel uit de kom en kneed tot een elastisch deeg. Bestuif de kom met bloem. Leg het deeg erin, dek af met vershoudfolie en laat rijzen op een warme en tochtvrije plek tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ca. 1 uur.

Verdeel het deel in 8-12 bolletjes.

Verwijder de folie van de kaas en zet het doosje in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de deegballetjes tegen elkaar aan om het doosje heen. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg op een droge, warme plek nog 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Verwijder de vershoudfolie van het deeg. Snijd met een mes de bolletjes naast elkaar in, maar niet los.

Splits het ei, klop de dooier los en bestrijk het deeg ermee. Bak het brood en de kaas in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat 10 minuten afkoelen. Snijd de kaas in en garneer met de rest van de rozemarijn (en eventueel nog wat extra olie)...