Bosbessen-crumble.

Bosbessen-crumble.

Geplaatst op

Eindelijk weer een toetje!

Ik vond namelijk dat ik wat weinig nagerechten op de blog had staan! De website staat vol met taartjes, ontbijtjes of taartjes die je het liefst als ontbijt zou willen eten. Maar het aantal nagerechten was mwah.. Dit toetje maak ik best vaak en is altijd geslaagd! Het is een vruchtencrumble waarvoor je bijna niets in huis hoeft te hebben. En het is zo klaar! Ideaal als je last-minute visite krijgt!

Dit is met bosbesjes en kersen gemaakt. Maar met appel of peer of een en-en-en combinatie kan dus ook.

Voor twee personen (schaaltje 10 cm doorsnede)

  • diepvriesfruit
  • 40 gram koude roomboter
  • 40 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • lepeltje creme fraiche
  • optioneel: stukjes pure chocolade (aanradertje!)

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Pak twee schaaltjes en anders een grote schaal.

Leg hier het gewenste fruit (appel, peer e.d. in stukjes) in, totdat de bodem bedekt is met fruit.

Ook chocolade erbij? Leg de stukjes er dan direct tussen.

Maak de crumble door de boter, suiker en bloem samen te wrijven tot je een kruimelachtig beslagje krijgt. Niet te lang wrijven, anders wordt het een deegje en dat willen we niet.

Strooi de crumble over het fruit totdat alles bedekt is en doe dit in de oven voor zeker 20-25 minuten.

Het is klaar als de kruimels goudbruin zijn en het fruit lekker zacht is (en een beetje pruttelt)

Serveer met slagroom, een bolletje ijs of gewoon met wat creme fraiche.

Heerlijk!