Boterkoek met appel.

Boterkoek met appel.

Geplaatst op

Terug van vakantie, nog appels in de fruitmand... Snap je waar ik naar toe wil?! Misschien wel, misschien niet. Hier wordt niet snel wat weggegooid en helemaal niet als ik een dag vrij ben. En dus... tijd heb om wat te bakken! Ik dacht aan een boterkoek hmmm, misschien de combinatie met kaneel of toch amandelen. Het werd een appeltje als toevoeging.

Na uitgebreide feedback, proeven (door de collegae van vriendlief) hier dan het recept voor de smakelijke boterkoek!

Voor een bakvorm van 20x20 cm

  • 250 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 ei (+ extra ei om in te smeren)
  • snufje zout
  • 1 geraspte appel (bijvoorbeeld Elstar)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de suiker luchtig met de boter.

Voeg dan het eitje toe, klop dit even door. Meng de appel en het snufje zout erdoorheen.

Voeg tot slot de bloem toe.

Bekleed een bakvorm met een stukje bakpapier.

Leg het deeg in bakvorm, het is wat stevig dus smeer het uit met (bijvoorbeeld) een bolle kant van een lepel.

Bestrijk met een eitje. En bak de koek in 25-30 minuten gaar en goudbruin in de oven!

Enjoy!