Broodje pittige kip en aardappel.

Broodje pittige kip en aardappel.

Geplaatst op

Vandaag is het 25 november en dat betekent onafhankelijkheidsdag in mijn geboorteland Suriname! Als ik aan Suriname denk heb ik veel associaties, maar 1 daarvan is lekker eten! Goh, hoe kan het ook anders?

Heerlijke gevulde broodjes met bakkeljauw of met pom. Of juist pittige kip dus! Je kan tig varianten bedenken. Maar op deze zaterdag leek dit mij nu eens heerlijke, passende lunch op deze bijzondere dag.

Voor 2 broodjes heb je nodig

  • twee lekkere broodjes
  • 100 gram kipfiletstukjes
  • 1 aardappel
  • 1 knoflookteen (gesnipperd)
  • 1 eetlepel sambal
  • Zwarte peper en zout naar wens
  • Handje cherrytomaatjes
  • Fijngesneden Bosuitje
  • 1 eetlepel olijfolie

Snij de kip en aardappel in kleine blokjes. Verhit de olie en bak hierin de knoflook + aardappelblokjes in aan. Als ze aardappeltjes wat goudbruin worden (en dus langzaam garen) doe je de kipfilet erbij. Voeg ook toe: de sambal, gehalveerde tomaatjes, bosui en evt. een scheutje water. Laat pruttelen totdat alles gaar is. Breng evt op smaak met zout e/o peper of nog wat extra knoflook!

Serveer op een (warm!) broodje.