Broodje Shoarma.

Broodje Shoarma.

Geplaatst op

Bordje Comfortfood! Het was thuis altijd feest als paps shoarma klaarmaakte.

Lekkere shoarma van de Turkse slager, pitabroodjes erbij en een pittige tomatensaus erbij.. Shoarma in een platbroodje werkt overigens ook prima, zie hier de andere shoarma-versie op de blog

Tijd om dat thuis eens proberen na te maken! Dus snel naar de supermarkt gefietst, broodjes en kip gehaald. (Hier in Zwolle is een Turkse slager wat minder snel te vinden haha). En de broodjes zelf maken, staat nog op de bak-lijst..

Voor 2-4 goed gevulde broodjes heb je nodig

  • 1 stukje kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • 1 grote tomaat
  • rauwkost
  • stukje rode peper

Snij de kip in kleine stukjes en marineer in de shoarmakruiden en citroensap. Meng hier ook de gesnipperde rode ui en knoflook doorheen.

Laat dit even 15-30 minuten staan.

Snij (terwijl de kip marineert) de tomaat helemaal fijn en meng met wat fijngesneden rode peper en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout (naar wens).

Verwarm de oven voor op 220 graden (of anders naar de gebruiksaanwijzing op de verpakking).

Bak de broodjes in 6-8 minuten af.

Bak ondertussen de kip gaar.

Als de broodjes klaar zijn, kun ze vullen naar wens met de kip, rauwkost en tomaatjes.

Eet smakelijk!