Broodpudding.

Broodpudding.

Geplaatst op

Een gevalletje leftovers! We kwamen terug uit Frankrijk, alweer een paar weken terug. En dan heb je nog een verdwaald baguetje liggen in de tas. Opeten? Mwah, niet zo lekker meer.

Croutons? Die kunnen altijd!

Paneermeel van maken, ook lekker!

Of dus gewoon een broodpudding! Meestal doen we dit met Turks brood of gewoon oude boterhammen. Maar met een stokbroodje kan dit dus net zo goed!

Wat heb je nodig

  • 1/2 baguette of iets anders aan brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 2-3 el suiker
  • kaneel
  • optioneel: rozijnen, banaan, chocolade.

Meng de melk met de eieren, suiker en kaneel.

Snij het brood in blokjes en laat dit even 5 minuten weken in het melk-mengsel.

Het brood neemt nu mooi al het vocht op, ideaal straks.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Beboter een schaaltje (ik heb er eentje van 15x15 cm) en doe hier het broodmengseltje in.

Bak de pudding in 25-30 minuten goudbruin en knapperig aan de bovenkant.

De buitenkant is crunchy als het goed is en de binnenkant zacht (maar niet vochtig!).

Serveer met poedersuiker of een bolletje ijs. Net wat je hebt..

Bon appetit!