Brownies.

Brownies.

Geplaatst op

Als je dol bent op chocolade en zoetigheid, dan moet je deze écht eens maken.

De ultieme traktatie. Lekker als snack, nagerecht of bij een mental-breakdown ;-)!

Voorbereidingstijd ca. 20 min. Wachttijd (of koeltijd) zeker 2 uur. Bereidingstijd 50 min.

Voor ongeveer 24-36 (afhankelijk van je bakblik en hoe groot je ze snijdt natuurlijk) brownies heb je nodig:

  • 250 gram pure chocolade (in stukjes gehakt)
  • 40 gram tarwebloem
  • 60 gram cacaopoeder
  • 350 gram suiker
  • 125 gram pecannoten of walnoten (of wat je in huis hebt)
  • 250 gr gesmolten boter
  • 4 tl vanille-essence
  • 4 eieren (losgeklopt)

Je kan ook variëren met wat voor noten je gebruikt, hazelnoten of amandelen zijn ook erg lekker. Als je geen vanille-essence in huis hebt, gebruik dan wat vanillesuiker (vervang dit dan wel in verhouding voor de normale suiker))

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in. Bekleed deze met bakpapier zodat er in ieder geval aan twee kanten bakpapier over de rand hangt. Je kan de grote 'brownie', na het bakken, makkelijk eruit pakken.

Pak een grote kom en doe hier alle droge ingrediënten in. Dus: de bloem, suiker, cacao, noten en fijngehakte chocolade.

Doe de gesmolten boter en eieren bij de droge ingrediënten. Schenk hier ook de vanille-essence bij. Roer dit alles goed door.

Schep het in de vorm. Bak het voor ongeveer 40-45 minuten.

Hij moet niet kurkdroog zijn als hij de oven uitkomt.

Mocht je nu een grotere vorm gebruiken? Dan worden de brownies natuurlijk ook platter, bak ze dan hooguit 30-35 minuten om ze van binnen nog een beetje chewy te houden.

Als de brownies in de oven te snel verkleuren, dek ze dan af met aluminiumfolie.

Zet de brownies nadat ze even hebben afgekoeld voor ca. 2-3 uur in de koelkast. Neem dan uit de vorm en snij in stukjes!

Succes gegarandeerd!! Alleen morgen wel naar de sportschool ;-)!!

Variatietip:

Meng een gemarineerde kersen (in rum) door het beslag! Erg lekker :)

Of varieer eens met witte chocolade, de proevers geven aan dat het net fudge is (qua smaak!)

Of of... wat sinaasappelrasp is ook erg smakelijk!