Brownies met salted caramel.

Brownies met salted caramel.

Geplaatst op

Chocolade? Gezouten karamel? En dat allemaal bij elkaar....! Oh my... Ik maakte deze brownies alweer een tijdje terug voor een housewarming. Er staan al meerdere brownies recepten online inmiddels op mijn blog. Maar de combinatie met karamel, recept nr 5, is toch echt ook een toppertje hoor.

Ik heb nu alweer iets ingedacht met marshmallows, maar dat volgt nog een keer ;-)!

Dit recept komt van de blog van Eten volgens mij

Wat heb je nodig:

Voor de brownies:

  • 225 g pure chocolade
  • 1 theelepel goede vanille suiker
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 100 g noten (walnoten of pecannoten)
  • 125 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 200 gram suiker

Voor de gezouten karamel:

  • lepeltje zeezoutvlokken
  • 30 g boter
  • 100 gram suiker
  • 75 ml slagroom

Hoe maak je ze?!

Begin met het maken van de karamel! Deze karamel moet namelijk nog even afkoelen en dan ruikt je keuken direct naar een butterscotch-fabriek. Maar dat terzijde.

Doe de suiker en 2 eetlepels water in een kleine pan op laag vuur.

Laat de suiker helemaal oplossen en breng aan de kook.

Laat dit rustig opstaat totdat het langzaam een bruine kleur krijgt.

Neem de pan van het vuur en voeg de boter + slagroom toe. Roer tot een glad mengsel.

Zet de pan weer op een laag vuur en laat 3-4 minuten sudderen tot de karamel dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen.

Neem van het vuur, giet in een kom en laat helemaal afkoelen tot de karamel dikker wordt.

Tot slot voeg je het zeezout toe, als laatste. Het zoete van de karamel en het zoute wat je dan proeft is geniaal.

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Verwarm de chocolade en roomboter au bain marie.

Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.

Klop in een andere kom de suiker, de eieren en de vanille suiker.

Giet er al kloppend het chocolademengsel bij. Zeef de bloem met een snufje zout erboven.

Spatel de bloem losjes door het chocolademengsel. Schep er de gehakte noten door.

Giet de helft van het beslag in een goed ingevette bakvorm. Strijk het beslag glad uit.

Schenk er de karamel over. Schep de rest van het brownie beslag er over heen.

Bak ca. 20-25 minuten op het middelste rooster in de oven.

Ze zijn klaar als de prikker nog net wat vochtig is, toch droger? Laat de brownie dan nog even 5 minuten langer in de oven staan.

Eet smakelijk!