Brownies met walnoten en frambozen

Brownies met walnoten en frambozen

Geplaatst op

Onder het mom van Yara loopt nu (en gaat vast ook nog wel rennen) kon ik de leidsters op de kinderopavng met een gerust hart deze brownies voorschotelen. Lekker vol met chocolade, noten en wat extra’s: de frambozen! Ik vind een verrassing in een brownie altijd leuk.

Over verrassingen gesproken! Vier jij Valentijnsdag? Wij zijn er al een tijd terug mee gestopt (Lees: de eerste keer was het bijzonder en daarna niet meer. Dat was dus 2007…)

1 ding waar ik mijn Valentijntje wel mee blij kan maken zijn brownies , chocolade, moelleux … kortom: alles met chocolade!

Dus deze brownies! Een beetje voor de kinderopvang, maar vooral voor mijn Valentijn.

Voor 16 van deze yummy brownies heb je nodig:

  • 350 gram suiker
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 200 gram fijngehakte pure chocolade (evt met noten erin)
  • 150 gram walnoten
  • 100 gram (diepvries)frambozen
  • 75 gram cacaopoeder
  • 60 gram bloem
  • 4 losgeklopte eieren
  • 2 eetlepels vanille-extract (of essence)
  • Snufje zout

Benodigdheden: Oven en bakblik van 23x23 cm.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden Celsius.

Leg een vel bakpapier op de bodem van het bakblik.

Doe alle droge ingrediënten in een grote kom, behalve de frambozen. Meng alles even door.

Voeg nu het vanille-extract toe, de losgeklopte eieren en tot slot de gesmolten roomboter. Weer even goed mengen. Als laatste doe je dan de frambozen erdoorheen.

Schep het mengsel in je bakblik en bak de brownies in circa 45 minuten gaar. Laat even afkoelen en leg dan in de koelkast om verder op te stijven.

Een goede brownie is eentje die lekker chewy is met het liefst nog een piekje zachte chocolade…