Calzone gevuld met pompoen en ricotta.

Calzone gevuld met pompoen en ricotta.

Geplaatst op

Oehlala, ik zag deze mini-calzones tijdens een programma van Donna Hay! Een van mijn favo-foodies met de mooiste boeken!

Ik gaf er natuurlijk een beetje mijn eigen draai aan door ricotta, tijm en serranoham toe te voegen! Maar wat een feestje, je bent even bezig met het pizzadeeg, maar dat is een kwestie van kneden en het rijzen doet het deeg echt zelf. Gevuld met romige ricotta, stukjes zachte pompoen en natuurlijk liefde is dit de ultieme maaltijd voor degene die eens wat extras op tafel wil zetten.

Voor vier mini-calzones heb je nodig

  • 1 x Basisdeeg pizza (Zo maak je zelf pizza)
  • 250 gram pompoenblokjes
  • Takjes tijm
  • 125 gram ricotta
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Additioneel: serranoham, chorizo oid

Maak eerst het pizzadeeg volgens dit recept.

En gebruik anders gewoon bladerdeeg :)

Deeg klaar? Tijd voor het maken van de vulling.

Plantechnisch heb je natuurlijk ook tijd voor het maken van de vulling terwijl het pizzadeeg rijst

Stoom de pompoenblokjes gaar of kook ze totdat ze beetgaar zijn. Meng ze met wat verse tijm.

Meng de ricotta ook met wat tijm en 2 eetlepels geraspte kaas.

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden Celsius.

Verdeel het pizzadeeg in vieren. Rol deze uit tot een cirkel of ovaal.

Maak de calzones door steeds de helft van het deeg te beleggen met een goede lepel ricotta, pompoenblokjes en additioneel salami of serranoham.

Vouw de calzone dicht, als een soort envelopje. Duw de randen goed aan, zodat het pakketje gesloten blijft.

Besprenkel met wat extra olijfolie en dan nog wat kaas.

Herhaal deze stappen bij alle vier de calzones.

Bak ze in 30-35 minuten goudbruin en knapperig.